På lag med bransjen - med 3D art, Animation og VFX

- Lærerne her er veldig gode og har en unik kontakt med bransjen. Lovísa Úlfarsdóttir studerer 3D art, Animation and VFX, og ser lyst på framtida.

26-åringen fra Island kom til Steinkjer høsten 2013, etter å ha hørt mye positivt om utdanningen her.

Likevel var det med en viss skepsis at hun valgte å reiste sørover til Norge.

- Det er en myte blant unge på Island at Norge er kjedelig, og at det er kaldere her enn der. Jeg kan slå fast at dette er helt feil, ler hun.

På utdanningsmesser for Nord

Lovísa Úlfarsdóttir er nå i innspurten med arbeidet på sin bachelorgradsoppgave om 360-graders bilder (se eksempel under), og kan se tilbake på en utrolig lærerik tid ved Nord universitet.

I vinter har hun også jobbet en del som studentambassadør for utdanningen, og deltatt på messer både i Norge, Sverige og på Island.

- Det føles bra å kunne bidra til å rekruttere flere, og jeg møter mange som er nysgjerrige på hva det er vi har å tilby her.

Nærhet og høy faglig kvalitet

Og noe av det første hun trekker frem når hun skal overbevise potensielle studenter er det gode fagmiljøet her.

Stortrives i Steinkjer. - Unge på Island tror Norge er kjedelig. Det er helt feil, sier Lovísa Úlfarsdóttir (foto: Bjørnar Leknes).

- Lærerne våre er veldig gode. Vi får et veldig nært og godt forhold til de, og de er tilgjengelige for oss omtrent hele tiden. De svarer raskt også om du sender en sms til de i helgene. Sånt betyr mye.

- I tillegg har de utrolig godt nettverk mot bransjen, også internasjonalt.

Bygger nettverk

Ulfarsdottir forteller at studiet er lagt opp slik at studentene jobber på samme måte som i virkeligheten.

- Vi får mange prosjekter som er direkte knyttet til bransjen og næringslivet rundt oss. Dette gir oss både verdifull erfaring og nettverk, noe som er en klar fordel den dagen vi skal søke jobb.

Og jobbmulighetene er mange, i alle fall om du er flink og står på.

- Jeg kjenner flere fra mitt kull som allerede har fått jobb, både innen film og 3D. Andre velger å starte sin egen bedrift, noe vi drilles mye på gjennom utdanningsløpet.

- Som student her får du dessuten tilgang til alt teknologisk utstyr. Utstyr som holder høy kvalitet og som blir oppdatert hele tiden, sier hun.

Slår rot i Steinkjer

Islendingen trives veldig godt både på studiestedet og i Steinkjer som by. Og som nybakt småbarnsmor og fersk huseier er det lite som tyder på at hun vender tilbake til heimlandet med det første.

- Steinkjer er en veldig bra by. Her har du alt du trenger og noe ekstra, som for eksempel den nye bystranda. Det er alltid noe som skjer her, men også fullt mulig å ta det helt rolig om du ønsker det.

Les mer og søk opptak