Sandnessjøen er en liten by midt på Helgelandsskysten. Byen ligger åpent og solfylt til langs den populære Kystriksveien i Nordland, innrammet av vakre og kjente fjell. Hit kan du komme  bilveien, sjøveien eller med fly.

Sandnessjøen ligger ca 40 minutter med hurtigbåt fra Nesna og nærmeste nabobyer er Mosjøen i sørøst og Brønnøysund i sør.

Foruten handel og tjenester består Sandnessjøens næringsliv av maritim virksomhet, verftsvirksomhet og i senere år oljevirksomhet. Viktige bedrifter er Helgelandssykehuset, Helgelandske og Slipen Mekaniske.

Lokalene for sykepleierutdanningen i Sandnessjøen ligger i byens handlegate, Torolv Kveldulvsons gt 29. Her finner du undervisningsrom, grupperom, datarom, kontor for faglig ansatte, samt mulighet for lån av bøker.

Innbyggere: 6000
Kommune: Alstahaug

ANNET

Nord universitet, Sandnessjøen kan dessverre ikke tilby studenthybler til sine studenter. Studenter kan leie seg overnatting privat, på hotell eller via Sandnessjøen Vandrerhjem på tlf.469 04 743. Studentsamskipnaden tilbyr studenthybler på Nesna. Avstanden mellom Nesna og Sandnessjøen er ca 45 min. med hurtigbåt, ca 1 time med bil og ferge, så dagpendling vil la seg gjøre.