Arctic Congress Bodø 2024: Se etterfilmen her

Bodø in Nordland county.

Stillbilde fra filmen. Kreditering: Kontrafei.

Arctic Congress Bodø 2024: Se etterfilmen her
Høydepunkter fra vårens store begivenhet.

Arctic Congress Bodø 2024 var et unikt arrangement i Bodø. Eksperter, politikere og studenter tok turen fra hele verden. Kongressen hadde engasjerende plenumssesjoner, dynamiske diskusjoner om bærekraft i Arktis og spennende kulturelle ekskursjoner. For å nevne noe.

Arrangementet var et samarbeid mellom International Congress of Arctic Social Sciences (ICASS) XI, UArctic Congress 2024 og High North Dialogue 2024.

Vi hadde mer enn 1200 deltakere fra 41 land, og over 900 programposter fordelt på 15 scener.

Den offisielle etterfilmen er produsert av det lokale mediebyrpet Kontrafei. Se den her:

Arctic Congress Bodø 2024 kombinerte tre kongresser:

  • Dette var kongressen til International Arctic Social Sciences Association. Dette er samfunnsviterne i Arktis som har en kongress hvert tredje år.
  • Universitetet i Arktis, uArctic, har sin kongress hvert andre år. Dette er en sammenslutning av nær alle institusjoner som fokuserer å arktisk utdanning og forskning.
  • Og så er det High North Dialogue i Bodø, som ledes av Nordområdesenteret på Nord universitet og som involverer næringslivet.
  • Arrangementet fant sted i Bodø - den første Europeiske kulturhovedstaden nord for polarsirkelen.
  • Kongressen samlet fagfolk, beslutningstakere, næringsliv, urfolk og studenter fra ulike felt for å utveksle kunnskap, presentere innovative ideer, og diskutere aktuelle saker. Nordlandsforskning og Nord universitet var vertskap for konferansen.
  • Hovedtemaer for kongressen var: «Befolkningen i nord», «Bærekraftig økonomisk utvikling», «Klima og miljø» og «Havet».