Caroline jubler over tre fantastiske år ved Campus Helgeland

Ung kvinne i grønn park. Foto

Valgte en relevant og fremtidsrettet utdanning: Caroline Haugen mener flere bør få øynene opp for studiet Bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling. – Nå har jeg en unik utdannelse der jeg har masse kompetanse innen innovasjon, forretningsutvikling, bærekraft, entreprenørskap og mye mer, sier hun. Foto: Lene Loe.

Caroline jubler over tre fantastiske år ved Campus Helgeland
Nyutdannede Caroline Haugen slår et slag for økonomi-studiet hun nettopp har fullført i Mo i Rana. – Man kan ikke engang forstille seg hvor relevant og fremtidsrettet denne utdanningen er.

På torget utenfor Campus Helgeland har Caroline Haugen funnet seg godt til rette på den travle uteserveringen til Munin kaffebar.

Det er sol, det er sommer og Caroline har et ess i ermet; hun har nettopp fullført en bachelorgrad i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling ved Nord universitet.

Jeg må bare få sagt det: denne utdanningen har alt!

Caroline Haugen

– Jeg må bare få sagt det til alle som vurderer å søke på økonomi fordi de ikke vet hva de skal studere: denne utdanningen har alt!

– Nå har jeg en unik utdannelse der jeg har masse kompetanse innen innovasjon, forretningsutvikling, bærekraft, entreprenørskap og mye mer, skyter Caroline Haugen inn.

En jungel av studiemuligheter

Høsten 2021 startet hun på bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling i hjembyen Mo i Rana. Hun har fagbrev som frisør, men etter at hun utviklet allergi for kjemikalier ble hun tvunget til å legge en ny plan.

Så der sto hun da, som førstegangssøker i en jungel av utdanningsmuligheter med blikket halvveis rettet mot hovedstaden.

– Jeg hadde virkelig ingen anelse om hva jeg skulle studere, så jeg oppsøkte en studierådgiver ved Nord universitet på Campus Helgeland. Hun hjalp meg med å sortere ut hva som kunne passe for meg, hvilke fag jeg var interessert i og hva jeg ønsket for fremtiden, forteller Caroline.

– Jeg søkte, kom inn og var plutselig student. Økonomistudent til og med, sier hun og smiler.

Fra forelesning til bedriftsbesøk

Det tok ikke lang tid før Caroline innså at hun hadde truffet riktig utdanning.

– Alt var spennende. Jeg fikk plutselig begreper som jeg kunne henge på flere knagger, forteller hun.

Hun og medstudentene reiste på bedriftsbesøk i regionen for å se hvordan teorien de lærte i studiet ble tatt i bruk i praksis.

Studentene fikk også besøk av lokale bedrifter som fortalte om hvordan de arbeider innad i bedriften.

– Alle emnene vi hadde fikk en sammenheng ute hos bedriftene. Både internettsikkerhet, strategisk innovasjonsledelse og bærekraft er emner som kan være vanskelig å forstå fra pensum, men når man får se det i praksis gir det mening. Alt henger sammen, sier Caroline, som er veldig fornøyd med at studiet har et tett samarbeid med næringslivet i Helgelandsregionen.

Alt var spennende. Jeg fikk begreper som jeg kunne henge på flere knagger.

Caroline Haugen
Sju studenter i bunad med vitnemål ute i sol og under blå himmel. Foto
Sammensveiset gjeng: I mai kunne endelig Caroline Haugen og de andre studentene juble over fullført bachelorgrad. – Vi brukte hverandre som sparringspartnere og jobbet sammen på campus etter at undervisningen var over, sier Caroline. Foto: privat.

Startet eget tech-selskap som student

Med stadig økende nysgjerrighet, deltok Caroline og studievenninnen aktivt på arenaer sammen med næringslivet for å lære mer.

Det resulterte i en henvendelse fra en tredjepart om å starte et tech-selskap sammen. Selskapet Pasyc AS en realitet, og studievenninnene skrev bacheloroppgave med utgangspunkt i det nyetablerte selskapet.

– Dette hadde ikke vært mulig om vi ikke hadde tyngden fra studiet, sier Haugen.

Les mer her om hvordan Caroline og medstudenten startet Pasyc AS

Hyller foreleserne

Alt i alt sitter Caroline igjen med stor takknemlighet ovenfor studiestedet og foreleserne. Hun, som hadde kikkerten vendt mot hovedstaden, er ikke i tvil om hva som skiller seg ut fra å studere på et mindre studiested: nærhet.

– Man blir godt kjent med foreleserne. Det er enkelt å ta kontakt, enkelt å få veiledning, råd og hjelp.

– Det har vært en enorm trygghet for meg gjennom hele studiet å vite at de er der for oss studenter fra start til slutt, forteller hun.

Man blir godt kjent med foreleserne. Det er enkelt å ta kontakt, enkelt å få veiledning, råd og hjelp.

Caroline Haugen

De beste medstudentene

I mai 2024 hadde hun sammen med resten av kull-21 kandidatavslutning, og kunne feire at bacheloren endelig var i boks. Medstudentene har hatt stor betydning for tiden på Campus, både sosialt, men også faglig.

– Vi var en veldig sammensveiset gjeng som brukte hverandre som sparringspartnere. Vi jobbet ofte sammen på campus etter at undervisningen var over.

– Vi møttes også før eksamen for å lese og diskutere sammen. Det har virkelig vært gull verdt, sier Caroline Haugen.

Bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling

  • Oppstart: Høst 2024
  • Studiepoeng: 180
  • Søknadsfrist: Det er ledige studieplasser for oppstart høsten 2024. Søk fra 20. juli kl. 09:00.

Les mer om studiet