Feiret tre fine år på Nord

Margrethe Stokke i finstasen på bacheloravslutning for studentene på sosialt arbeid og barnevern

Fersk sosionom Margrethe Stokke fra Bergen har trivdes godt som student på Nord universitet. Nå venter sommerjobb hos kriminalomsorgen i Bodø. Foto: Vera Isachsen, Nord universitet.

Feiret tre fine år på Nord
– Dødsgøy, deilig og masse følelser! Nybakt sosionom Margrethe Stokke strålte om kapp med sola under bacheloravslutningen for 90 sosionom- og barnevernspedagogstudenter.

Det var et stort kull som torsdag avsluttet med feiring i kantina i Bodø, etter tre års studier i sosialt arbeid ved Fakultet for samfunnsvitenskap på Nord universitet.

Margrethe Stokke har vært en av fire tillitsvalgte studenter. Nå gleder hun seg til fortsettelsen.

– Jeg skal ha sommerjobb i kriminalomsorgen, i en overgangsbolig i Bodø, så får jeg se hva tiden bringer etter det, sier 25-åringen fra Bergen.

– Vi kan utrette en forskjell

Hun står stødig i valget av retning.

Jeg var usikker da jeg skulle velge, men det er det beste valget jeg kunne ha tatt.

Margrethe Stokke

– Absolutt! Jeg var usikker da jeg skulle velge, for jeg hadde hørt så mye dårlig om sosionomfaget, men det er det beste valget jeg kunne ha tatt. Det er en kjempeviktig utdanning, som det trengs mer av i samfunnet.

– Det er så bra, det sosialfaglige som vi lærer her om å se hele mennesket i situasjoner og systemer. Jeg mener vi kan utrette en forskjell, fordi vi kan stå opp for dem som trenger det, sier Margrethe Stokke.

Vennskap for livet

To dresskledde unge menn med rose i hånda. Foto
Venner for livet: Håvard Kvikstad fra Bodø (t.h.) og Adrian Nicolaysen fra Fredrikstad fant en helt ny kompisgjeng da de startet på studiet i sosialt arbeid. Nå flytter gjengen på fem sammen til Trondheim. Foto: Vera Isachsen, Nord universitet.

Noen andre som var fornøyde, både med dagen og tida på universitetet, er Håvard Kvikstad (23) og Adrian Nicolaysen (23). Det sosiale på trinnet er en viktig grunn til at de har hatt det så bra.

Allerede i første klasse var de fem studenter som fant hverandre, og de har holdt sammen etterpå.

– Alle har felles interesse i fotball – særlig fotball – men også annen sport. Vi konkurrerer hele tiden, gliser bodøværingen Håvard Kvikstad.

Og det skal gjengen på fem fortsette med. Når høsten kommer, flytter alle til Trondheim for å få seg jobb der.

– Vi er veldig fornøyde med studietida, slår Adrian Nicolaysen fast.

Festkledde studenter på avslutningsseremoni for bachelorstudentene på sosialt arbeid og barnevern
Milepæl: 58 sosionomstudenter og 30 barnevernpedagoger avsluttet tre studieår i vakkert vårvær. Foto: Vera Isachsen, Nord universitet.