Gir deg et innblikk i forskningen

Rolling reserch
Gir deg et innblikk i forskningen
Om du bare er LITT nysgjerrig, vil årets Forskningsdager ved Nord universitet gi deg et sjeldent innblikk i en verden du neppe har sett.

Forskningsdagene blir arrangert fra 20. september til 1. oktober 2023. Dette er en 12-dagersfestival som går over hele landet, hvert eneste år. Nord universitet inviterer små og store til et tjuetalls arrangementer i Nordland og Trøndelag.

Vårt mål er å skape begeistring og forståelse for forskning, og Nord universitets viktigste målgrupper for festivalen er barn, unge og studenter, sier Per Stian Ekroll, arrangementsansvarlig ved Nord universitet.

Vi har aktiviteter flere steder i Nordland og Trøndelag.

Et av arrangementene i Trøndelag er «Rolling research» - en rullende musikkbuss fylt med musikkforskere. Bussen har en scene i midten, og stopper på fire ulike steder i området. På hvert stopp inviteres publikum inn i bussen for å høre og se eksempler på hvordan man kan forske PÅ, I og MED musikk.  

– Vi ønsker å ta forskningen ut til folk der de befinner seg, og på en litt annerledes måte. Publikum setter seg i buss-setene, får servert kaffe og boller og en smakebit av våre ulike forskningsprosjekter. Gjennom en liten halvtime skal de få høre, se og føle hva forskning på musikk kan være, forteller Runa Hestad Jenssen fra forskningsgruppa «Musikkrelaterte læringsprosesser».

Prorektor Ketil Eiane sier forskningen er viktig for universitet av mange grunner.

– Blant annet utgjør den en grunnmur for at universiteter og høgskoler skal kunne tilby forskningsbasert høyere utdanning på høyt internasjonalt nivå. Mye av forskningen og den faglige diskusjonen den fører til skjer i fora som ikke er så lett tilgjengelige for samfunns- og næringslivet. Forskningsdagene er et viktig nasjonalt arrangement som skal bidra til at forskningen blir bedre kjent i Norge, sier Eiane.

Nord universitet setter derfor inn store ressurser for å bidra til aktivitet i hele vårt område. Og for første gang i historien reiser vi til Trondheim, hvor du 20. september kan ta turen til Rockheim og arrangementet «Kraft og kreativitet i forskningen».

Også nord og i Nord universitet sitt område blir det mye å se, høre, lære og oppleve!

Er du for eksempel interessert i teknologi og ivrig etter å utforske innovasjon eller nysgjerrig på entreprenørskap?

Du kan også dra innom Nords innovasjonskafe fredag 29. september klokken 11-14. Du finner kafeen i glassburet ved den lille kantina i hovedbygget på campus Bodø. Her kan du møte likesinnede i form av blant annet Techlab og Bodø Makerspace for å blant annet slå av en prat om teknologibruk, innovasjon og prototyping. Lurer du kanskje på hvordan du kan få mer impact som resultat av forskning, har du en idé til hvordan noe kan gjøres på en bedre måte, eller er du rett og slett bare nysgjerrig på nytenkning og innovasjon? Legg lunsjen eller dagens kaffekopp til innovasjonscafeen! 

Eller mener du at ungdommene blir psykisk syke av engasjerte foreldre? Dette og mer til finner du arrangeres i Bodø.

Programmet er klart! Finn ditt eller dine arrangement – og nyt innblikket i forskningsverdenen.