High North Hero er død

Tre godt voksne menn poserer med hendene på skuldrene til hverandre: Scott Minerd, Frode Mellemvik og Felix Tschudi
High North Hero er død
Nordområdesenteret mottok i går det veldig triste budskapet om at Scott Minerd døde brått den 22. desember.

- Scott var en av verdens mest innflytelsesrike investorer og hans engasjement for utviklingen i nordområdene er imponerende, sier professor Frode Mellemvik som leder Nordområdesenteret.

Scott Minerd var en mann som fikk til eksepsjonelt mye og som i 2017 ble «High North Hero». Det er en æres utnevnelse som Nordområdesenteret etter beslutning av en internasjonal komite så langt er gitt til fem personer som er eksepsjonelle for å få til utvikling i nordområdene.

Scott Minerd gav bidrag til mange som så muligheter i nordområdene. For kort tid siden drøftet vi ved Nordområdesenteret med han hvordan han kunne bidra i våre sammenhenger, og han skulle bl.a. delta i et arrangement i 2024 knyttet til Bodø Europeisk Kulturhovedstad.

- Vi ved Nordområdesenteret har mistet en nær og engasjert venn, sier Frode Mellemvik. Våre tanker går til Scotts nærmeste. Han har skapt mye og vil alltid være nært oss ved Nordområdesenteret. Akkurat nå i denne sjokksituasjonen er sorgen knyttet samme med takknemlighet for hans mange viktige bidrag.

Kontaktperson