Linda jakter på de gode idéene

Linda Nystad
Linda jakter på de gode idéene
Det begynte med et frokostseminar der Nord universitet var representert. Så begynte ballen å rulle.

Linda Nystad (40) har landet. Det vil si – det gjør hun rett som det er. 

Arbeidslivet i dag består at et utall messer, events og pitchekonkurranser der Linda representerer sin arbeidsgiver, investeringsselskapet Maria Olaisen AS. Målet er alltid det samme: Å finne den beste idéen, og satse på den.  

Søkte på impuls

Men la oss gå noen få år tilbake i tid. Linda var butikksjef på Bolia, lokalisert på City Nord i Bodø. Med barn og en krevende jobb var det ikke all verdens tid til overs, men likevel: Hun kjente på en restkapasitet som kunne bli til noe. Hun visste bare ikke hva.

På et frokostseminar i regi av DnB var det et foredrag som spesielt fanget oppmerksomheten. Det var i form og innhold ulikt alle andre, og da foreleseren fortalte at hun (Nina Kramer Fromreide, red. anm) også var universitetslektor ved et årsstudium i Økonomi, markedsføring og ledelse ved Nord universitet, var frøet sådd. Epostadresser ble utvekslet, og snart stod Linda på søkerlisten.

Interaktivt læringsmiljø

Det skulle vise seg å være et godt valg.

– At studiet var samlingsbasert, var essensielt for meg som skulle kombinere mitt nye studentliv med fulltidsjobb og barn. Og jeg tenker at når jeg kunne få kabalen til å gå opp, så kan de fleste få det til, ler hun.

– Studentgruppen var fantastisk, forteller hun. – Spennet mellom de som kom rett fra videregående, til de som nærmet seg 70, var fascinerende. Det var mye kompetanse samlet i et rom, kan man trygt si. 

Og Linda, som ikke oppfatter seg selv som en student som rekker opp hånda og er frampå, ble tatt litt på senga av den naturlige dialogen som oppstod.

– Det var et interaktivt læringsmiljø der deling og diskusjoner ble en naturlig del av læringsrommet, sier hun. 

Hun beskriver innholdet i studiet med ett ord: Tidsaktuelt.

Utfordringer innen finans

I kjølvannet av kompetanseøkningen ble det naturlig å tenke nytt. Å jobbe innen finans er både spennende og givende.

– Jeg lærer nye ting hver dag, sier Linda, som mener Bodø er en utmerket base, både for studentliv og arbeidsliv. 

For hennes del blir det en del reising, både til de nevnte events, men også til Lovund der firmaet har sitt hovedkontor.

– En av de riktig gode idéene som jeg har fått lov til å følge gjennom en vekstfase, er Grønt fra Laks. Å følge strømmen av kompetanse og kapital, og se det faktisk bli til noe, er utrolig artig, avslutter Linda Nystad.

​Økonomi,
m​arkedsføring og ledelse - samlingsba​​​sert

Deltidsstudium over 2 år i Bodø eller Stjørdal

Ønsker du å få innsikt i det økonomisk- og administrative fagområdet? Er du samtidig opptatt av nettverksbygging og ønsker å studere på deltid, da kan dette være studiet for deg.​

Studieprogrammet er tilrettelagt for personer som er i jobb og som ønsker å få en grunnleggende forståelse av markedsføring, organisasjon, strategi, ledelse og forretningsutvikling. I tillegg kommer emner innenfor bedriftsøkonomi og regnskap.​

Les mer om studiet her