Møt rådgiver Janne Dahl Rønning

På en benk ved Hurtigrutens Hus

Lengst nord i Nord: Her er det godt å være, sier Janne Dahl Rønning. Foto: Svein-Arnt Eriksen

Møt rådgiver Janne Dahl Rønning
I sentrum av Stokmarknes, i Hurtigrutens Hus, har rådgiver Janne Dahl Rønning sin arbeidsplass.

I samme huset er det kino og teatersal, og café Finnmarken. Noe mer sentralt og aktivt er det vanskelig å finne på Stokmarknes. Her trives Janne, sier hun. Hun liker at det skjer ting rundt henne, og ikke minst setter hun pris på varierte arbeidsoppgaver.

– Siden vi er et lite studiested blir det mange forskjellige oppgaver, som mottak av studenter og andre ansatte fra de øvrige studiestedene, sier Janne.

Hun har også ansvar for gjennomføring av eksamen ved studiested Vesterålen. Det innebærer også å gjøre det trivelig for studentene, for eksempel ved å gå til innkjøp av boller og annet godt i forbindelse med eksamensavvikling.

– Nå har jeg femti prosent stilling som skikkethetsansvarlig. Før studentene på profesjonsstudiene får vitnemål, skal de være skikket for yrket. Mye av tida mi går med til det, sier Janne.

Flotte omgivelser og vakker natur

Vesterålen er det nordligste av studiestedene i Nord universitet, og Stokmarknes er Hurtigrutens fødested. De stolte tradisjonene er ivaretatt med eget hurtigrutemuseum og verdens største museumsgjenstand, skipet MS Finnmarken, som en helt egenarta opplevelse.

Vakre Vesterålen er et øydistrikt lengst nord i Nordland, og rett nordøst for Lofoten. Øyene i Vesterålen er bundet sammen med broforbindelser og har også fergefri forbindelse til fastlandet.

– Vi er bare tre administrativt ansatte ved studiestedet, derav følger også de varierte arbeidsoppgavene. Men jeg har da langt flere kolleger rundt omkring på de andre studiestedene som jeg er i stadig kontakt med, forteller hun.

Det innebærer at de må bli noe mer selvhjulpne når det gjelder IT og drift, sier hun.

Det er nå ni år siden Janne startet ved studiested Vesterålen. Da kom familien med flyttelasset fra Trondheim. Hun er utdannet førskolelærer.

Studiested Vesterålen: Ligger i Hurtigrutens Hus. Foto: Svein-Arnt Eriksen.

Muligheter for egenutvikling

– Det å få ei administrativ stilling var veldig kjekt når en hadde tre små barn hjemme, sier Janne.

Daglig pendler hun fra Melbu på sørsiden av Hadseløya, som også er kalt Norges mest idylliske øy. Det er en helmaraton bilvei rundt øya. Fra Melbu tar det et kvarter i bil, sommer som vinter.

– Jeg søkte hit fordi det virka som en interessant arbeidsplass med mulighet for egenutvikling. Og det har vist seg å stemme, forteller Janne.

Hun liker også at en kan gå inn i ulike prosjekter og jobbe i team. Hun jobber for eksempel i team for læringsmiljø med kolleger i Bodø.