Pride 2024: – Vi har fortsatt en vei å gå

Cordula Karich

Kom, bli med: Universitetslektor Cordula Karich oppfordrer alle som støtter et likeverdig samfunn om å delta på Nords aktiviteter. Foto: Lise Fagerbakk

Pride 2024: – Vi har fortsatt en vei å gå
Cordula Karich er universitetslektor ved Nord universitet – og ber nå alle som støtter et mangfoldig samfunn om å møte opp for å støtte prosjektet Skeiv@Nord.

– Pride markeres i landet med ulike arrangement dagene 7. – 16. juni. Prosjektet Skeiv@Nord vil tirsdag 11. juni markere mangfoldet og kjærligheten med foredrag og film, forteller universitetslektor Cordula Karich ved Nord universitet, campus Bodø.

Skeiv@Nord project arrangeres 11. juni klokken 10-14 i auditorium A14 Petter Dass på campus Bodø.

– Vi hadde et vellykket arrangement i fjor, slik at filmregissør Kenneth Elvebakk tok kontakt med oss. Han har laget en film som forteller om livet til homofile menn i tiden da homofili var straffbart i Norge og den vil han vise. I tillegg holder stipendiat Mario Kikaš foredrag om «LGBTQI+ Histories in the Peripheries». Slik at tirsdag blir det foredrag, lunsj og filmvisning, forteller Karich.

Parole: Første arrangement er tirsdag 11. juni, og plakaten er laget av trykkeriet på Nord. Cordula Karich sier trykkeriet også skal ordne store, fine postere trykket på lerret, til bruk i lørdagens parade. Foto: Lise Fagerbakk

Det er ikke alt Nord universitet byr på denne uken.

– For aller første gang blir Nord universitet med i prideparaden i Bodø sentrum lørdag 15. juni. Dette er første gang, men vi må begynne et sted. Så får vi følge opp og sikre at rettighetene til de av oss som er skeive blir ivaretatt som en naturlig del av studie- og arbeidshverdagen på Nord universitet, sier Karich.

Nord trykkeri vil i løpet av uken trykke opp paroler.

– Det blir ulike paroler i paraden. Studenter og ansatte på Nord universitet kan i år går sammen bak universitetets banner, sier hun.

Karich mener det fortsatt er en vei å gå for at skeive føler seg like velkomne som alle andre.

– De av oss som er skeive lar av og til være å snakke personlig om seg selv i lunsjpauser og andre sosiale settinger. Det kan være tidligere erfaringer, men det handler også om organisasjonskulturen. Jeg føler det fortsatt er en vei å gå slik at en ikke føler at man må forklare seg som skeiv. De årlige pridearrangementene handler om å øke kunnskap og bevissthet hos folk, sier Karich.

Kontaktperson