Tre år mer med penger

Vinner av High North Young Entreprenur-pris står på scenen med blomst er og diplom sammen med representant fra Innovasjon Norge Nordland
Tre år mer med penger
Innovasjon Norge Nordland sørger for at unge gründere i nord fortsatt kan vinne High North Young Entreprenur-pris.

High North Young Entrepreneur-konkurransen er en internasjonal pitch-konkurranse som handler om arktisk relaterte forretningsideer fra unge gründere og nystartede bedrifter.

Konkurransen har som mål å fremme potensialet og mulighetene i nordområdene for ungdom og inspirere dem til å utvikle sine forretningsideer. Premien er et stipend på 50 000 kroner.

Har du en forretningsidé?

– Vi har akkurat avsluttet årets konkurranse, sier forsker Elena Zhurova Sæther ved Nordområdesenteret.

– Vi inviterer unge med forretningsideer til å søke innen 26. mars. Prosjektet deres bør være knyttet til nordområdene gjennom eiers beliggenhet eller forretningsmodell. Aldersgrensen for søkeren er inntil 40 år.

Hun sier alle gründere, studenter med forretningsideer, og personer med en oppstart som er etablert for ikke mer enn fem år siden kan søke. Når søknadsprosessen er over, velger High North Young Entrepreneur-komiteen tre finalister. Konkurransens finale er en del av den årlige High North Dialogue-konferansen i Bodø. Her vil disse tre finalistene pitche forretningsideene sine for hundrevis av arktiske eksperter.

Prisen til vinneren er en pengepremie til deres virksomhet: 50 000 NOK, gitt av Innovasjon Norge Nordland.

En stor verdi

Innovasjon Norge er en svært viktig samarbeidspartner både for konferansen og for prisen High North Young Entrepreneur. De har finansiert konkurransen siden 2019. Og nå har Nordområdesenteret og Innovasjon Norge signert en avtale som forlenger denne finansieringen også de kommende tre årene.

Finansierer: Bjørg H. Jenssen er avdelingsdirektør fra Innovasjon Norge Nordland. Her annonserer hun finalistene under High North Young Entreprenur i 2021. Foto: Hogne Bø Pettersen/Nordområdesenteret

Bjørg H. Jenssen er avdelingsdirektør i Innovasjon Norge Nordland. Hun sier samarbeidet med er av stor verdi.

– Selve High North Dialogue er viktig for å fremme dialog om utviklingen av nordområdene. Dermed er koblingen mellom akademia, entreprenørskap og innovasjon svært viktig. Derfor har vi besluttet å fortsette å finansiere prisen. Det er også viktig for oss å spre budskapet om de ulike mulighetene som finnes når det gjelder tilskudd og lån når du skal etablere deg i Nord-Norge.

Jenssen sier at det å samarbeide om hvordan rekruttere søkere og utvikle kriteriene for å vinne prisen har vært en både spennende og lærerik opplevelse. Og legger til:

– Det har vært mange interessante vinnere, og det hadde vært fint å gjøre en oppfølging for å sjekke deres nåværende status.

En delt lidenskap

Direktør ved Nordområdesenteret, Frode Mellemvik, er svært glad for at Innovasjon Norge Nordland har besluttet å fortsette å finansiere prisen.

– For oss er det viktig å samarbeide med Innovasjon Norge Nordland. De har stor kompetanse når det gjelder innovasjon og entreprenørskap i Arktis, spesielt i Nord-Norge. De deler også vår lidenskap for bærekraftig utvikling i nord og for muligheter for unge mennesker til å bo og innovere her. Det betyr mye for oss, og vi kunne ikke ha gjennomført konkurransen uten deres støtte.

Du kan se et opptak av High North Dialogue 2023-finalistene her: