Vegard, Tobias og Marthe fikk pris for beste masteroppgave

Vinnere av beste masteroppgave HHN 2024

Vinnertrio: Vegard Fykse Hallstensen (t.v), Marthe Aas Hauge og Tobias Olsen var blant masterstudentene som fikk priser på årets sommeravslutning ved Handelshøgskolen Nord (HHN). Foto: Privat.

Vegard, Tobias og Marthe fikk pris for beste masteroppgave
Tradisjonen tro ble det på avslutningen for masterstudentene ved Handelshøgskolen Nord delt ut priser for årets beste masteroppgaver. Blant de som gikk helt til topps i år er Vegard Fykse Hallstensen, Tobias Olsen og Marthe Aas Hauge

– Å motta utmerkelsen for beste masteroppgave, i kategorien «Næringslivet generelt», var en veldig god følelse. Det gir en bekreftelse på at alt arbeidet man har lagt ned, faktisk har gitt resultater.

Det sier Tobias Olsen på vegne av trioen som sammen har skrevet masteroppgaven «Bærekraft – nøkkelen til suksess? En casestudie på Salten Aqua og deres merkevare Nordic Blue».

– Det å skrive en masteroppgave er virkelig en læringsprosess. Mot slutten er det lett å tenke at man vil skrive om eller endre hele oppgaven, ettersom man får ny innsikt og forståelse for forskningen underveis. Derfor er det ekstra godt å kunne lene seg på denne prisen og virkelig føle seg stolt av arbeidet, som har vært en stor del av livet vårt det siste halvåret, sier Olsen. 

Bærekraft – en strategisk fordel 

I oppgaven utforsker Olsen og de to andre studentene hvordan sjømatbedriften Salten Aqua arbeider strategisk med bærekraft, både for å sikre selskapets posisjon i markedet og økonomisk inntjening. 
 
I oppgaven konkluderer de med at bærekraftig utvikling ikke bare er et etisk valg, men også en strategisk fordel i et moderne marked. Avslutningsvis kommer de også med anbefalinger til hvordan andre selskaper og organisasjoner kan ta lærdom av praksisen til Salten Aqua. 
 
– Oppgaven er vel gjennomført, og undersøkelsene er analysert og skrevet ut på en god måte.  
 
Det skriver HHN-professor Frode Nilssen i begrunnelsen for nominasjonen, som til slutt sikret den gjeve prisutmerkelsen. 

Motiverende å få pris 

– Jeg tror det faktum at disse prisene eksisterer, bidrar til å motivere studentene til å yte det lille ekstra. Litt konkurranseinstinkt kan være sunt, og kan oppmuntre andre studenter til å jobbe for å oppnå denne prisen. Forhåpentligvis vil det også være en fin opplysning å legge inn på CV-en, sier Olsen som i dag jobber som kommunikasjonsrådgiver ved Studentinord i Bodø. 
 
Marthe Aas Hauge jobber også ved Studentinord, som leder for avdelingen Studentliv, mens Vegard Fykse Hallstensen er i gang med jobbsøking i Oslo. 

Prisene for årets beste masteroppgave deles ut i flere kategorier.  

Vinnerne i de øvrige kategoriene er:  

 • Bank og finans: Andreas Kristiansen med oppgaven “Electricity Price Forevast using Statistical Machine Learning and Deep Learning”. 
   
 • Forskning med særlig relevans for næringslivet: Ole Martin Flågan og Samson Vonen med oppgaven «Trafikklyssystemet – Et hinder for innovasjon hos små oppdrettsselskaper». 
   
 • Nordområdene og internasjonalisering: Anette Møllersen Bjørnå og Noomi Filtvedt med oppgaven «Decreased Energy Interdependence Between Russia and the West? – An Analysis of the Consequences for the Arctic». 
   
 • Offentlig sektor: Sunniva Amundsen og Sindre Åtland med oppgaven ««Jeg er realist, ikke økonom»: Hvordan holdninger og samarbeid mellom politikere og økonomisk ledelse påvirker kommunaløkonomisk bærekraft». 
   
 • Regnskap og revisjon: Liudmila Øvergård og Malin Elise Olsen med oppgaven «Betydning av profesjonell skepsis for intensjoner i revisjon av regnskapsestimater».
   

Kontaktperson