Gjesteforelesning: The emergence of virtual sports as leisure sports offer – Opportunities and pitfalls for sports clubs and policy

Forskningsgruppa RESPONSE inviterer til gjesteforelesning og seminar med Thibault Fouquaret fra Ghent University, Belgia. Temaet er virtuell idrett. Han vil snakke om hvordan idrettslag kan utvikle virtuelle idrettstilbud og mulighetene og fallgruvene ved slik nyskapende aktivitet. Seminaret er gratis og åpent for alle!
Dame sykler virtuelt

Om forelesningen:

Innovation in sports and the emergence of virtual Sports as leisure sports offer – opportunities and pitfalls for sport clubs and sport policy Thibault’s research on sport innovation considers the emergence of Virtual Sports for leisure sport offers. Virtual Sports are mixed reality sports games (e.g. Zwift virtual cycling, sport climbing using LED-projections) that are in between casual exergaming and competitive eSports in that they utilise features and principles of both. This novel combination introduces opportunities, but also potential pitfalls, for new sports formats and Sport-for-All policy design and implementation. Different perspectives on virtual sports, ranging from commercial to social inclusive ones, are discussed within the broader view of organisational innovation for non-profit, governmental, and voluntary sport organisations and clubs.

Om Thibault:

Thibault Fouquaert is PhD researcher and teaching assistant at the Sports Management Group of Ghent University, Belgium. His PhD focus on the digitalisation and gamification of leisure sports from a Sport-for-All and organisational innovation perspective for sport organisations. He presented his work mainly at the European Sports Management Conferences. His interests revolve around the topics of innovation, strategy, business models, technology and triathlon, while his background is in Business Economics (Ma), Communication Sciences (Ma) and Computer Sciences (Ba).

Vil du vite mer om RESPONSE? Følg oss på nett! (site.nord.no).

Arrangementet er en del av Fakultet for samfunnsvitenskap sitt 50-årsjubileum.

Logo FSV 50 år
Effektivt litteratursøk
Kurs bibliotek
17. april 2024

Effektivt litteratursøk

12:15
13:00
Kurset gir en innføring i litteratursøk med vekt på utforming av gode søkestrategier og søketeknikker.
Den nordiske vintersportskonferansen 2024
Konferanse/seminar
17.19. apr. 2024

Den nordiske vintersportskonferansen 2024

Meråker
13:00
12:00
Velkommen til den femte, nordiske vintersportskonferansen i Meråker, 17. - 19. april 2024.
Disputas: Terje Dalen
Disputas
18. april 2024

Disputas: Terje Dalen

Daniel Mortenson-salen, Nord universitet, Levanger
10:00
15:00
Terje Dalen skal holde prøveforelesninger og disputas for graden Doctor Philosophiae ved Fakultetet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, Nord universitet.