Universitetsbiblioteket Vesterålen

Universitetsbiblioteket (UB) i Vesterålen finner du i 1.etasje i Hurtigrutens Hus i Stokmarknes sentrum. 

I biblioteket er det leseplasser med og uten fast pc, og arbeidsplasser for gruppearbeid. UB har litteratur som dekker fagområder det forskes på og undervises i ved studiestedet, og UB har noen få eksemplarer av alle bøker som inngår i pensum.

I tillegg til bibliotekets arealer, er det det et grupperom i 2. og et 3.etasje. Studiestedets foaje kan også benyttes for leseplasser eller gruppearbeid.

Biblioteket har flerbruksmaskin for utskrift/kopiering/skanning. Maskinen kan kun brukes med ansatt- eller studentkort. Pc-er som krever pålogging er koblet til skrivere. Les mer om utskrift her.

Det står to søketerminaler i biblioteket. Disse er beregnet på enkle oppslag i Oria m.m., og er ikke koblet til skriver. 

Bestilte bøker/artikler hentes i selvbetjent hentehylle. Lån og innlevering registreres på utlånsautomaten. Innleveringer kan også legges i en av bokkassene (en utenfor inngangen, en ved søketerminaler). 

Vi besvarer alle henvendelser vi får i skranken, på telefon eller e-post. For en utvidet veiledning i litteratursøk, bruk av EndNote eller andre bibliotektjenester, avtal gjerne tid med bibliotekar. Tjenesten tilbys alle studenter og ansatte. Ta helst kontakt på e-post for å avtale tid.

Meråpent bibliotek
UB Vesterålen er et meråpent bibliotek. Det vil si at lokalene og samlingene er tilgjengelige for studenter og ansatte registrert ved Nord universitet Vesterålen selv om det ikke er personale til stede, alle dager, hele året, 07-23.

For tilgang til biblioteket når det er ubetjent brukes adgangskort (ansatt-/studentkort) og pin-kode. Pin-kode lages på selvbetjeningsportalen.

Åpningstider

Alt om åpningstider ved UB Nord finner du på denne oversiktssiden​.

Kontaktinformasjon

Tlf: +47 75 51 73 56

E-post: ubvesteralen@nord.no 

BESØKSADRESSE
Hurtigrutens Hus i Markedsgata på Stokmarknes

POSTADRESSE           
Nord universitet
Universitetsbiblioteket Vesterålen
Postboks 349
8455 Stokmarknes

Kontaktperson