Klinisk sykepleie

Se studieprogram

Høst 2024 (1. semester)

SYK361H
10 sp
Veivalg fordypning
MASYK-H24-DIABET
Spesialisering i diabetessykepleie
0 sp
MASYK-H24-DEM
Spesialisering i demensomsorg
0 sp
MASYK-H24-PALL
Spesialisering i palliativ behandling
0 sp
MASYK-H24-GERI
Spesialisering i geriatri
0 sp

Vår 2025 (2. semester)

Veivalg fordypning
MASYK-H24-DIABET
Spesialisering i diabetessykepleie
0 sp
MASYK-H24-PALL
Spesialisering i palliativ behandling
0 sp
MASYK-H24-GERI
Spesialisering i geriatri
0 sp

Høst 2025 (3. semester)

Vår 2026 (4. semester)

Høst 2026 (5. semester)

Vår 2027 (6. semester)

Med Master i klinisk sykepleie vil kandidaten ha styrket kompetanse innenfor pasientrettet arbeid, fagutviklingsarbeid og forskning i klinisk sykepleie. Masterprogrammet er både klinisk rettet og akademisk rettet. Studiets faglige profil gjenspeiler vektlegging av etikk, sykepleievitenskap og nærhet til praksisfeltet.

Masterprogrammet er samlingsbasert med de obligatoriske emnene sykepleievitenskap, omsorgsfilosofi og etikk, vitenskapsteori og metode (del1) og forskningsmetode og design (del2), som går over 3 år på deltid. Som en del av til sammen 120 studiepoeng er 30 studiepoeng valgfrie emner. 30 studiepoeng fra valgfrie videreutdanningsemner innen sykepleie eller andre relevante fag for master i klinisk sykepleie integreres i programmet. Disse kan søkes innpasset etter opptak hvis du allerede har tatt et relevant studium, eller tas parallelt med obligatoriske emner. Obligatoriske og valgfrie emner må være bestått før studenten kan levere masteroppgaven.

Studentene kan velge problemstilling for masteroppgaven innenfor ulike temaområder ut fra et sykepleiefaglig perspektiv. Studenten vil kunne ha mulighet til å delta i forskningsprosjekter hvis det er tjenlig for masteroppgaven. Avhengig av problemstilling kan studentene velge mellom ulike metodologiske tilnærminger.

KUNNSKAP

Kandidaten:

  • har avansert kunnskap innenfor klinisk sykepleie og spesialisert innsikt i et avgrenset valgfritt område.
  • har inngående kunnskap om vitenskapelig teori og metoder innenfor klinisk sykepleie.
  • kan anvende kunnskap om sykepleievitenskap, omsorgsfilosofi og etikk og metodologi innovativt innen fagutvikling og forskning.
  • kan analysere sykepleiefaglige problemstillinger med utgangspunkt i fagets vitenskapelige tradisjon, egenart og plass i samfunnet.

FERDIGHETER

Kandidaten:

  • kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder som faglig relevante databaser, og anvende disse til å strukturere og formulere sykepleiefaglige resonnementer.
  • kan analysere eksisterende teori, og arbeide selvstendig og i samarbeid med andre i løsninger av praktiske og teoretiske problemløsninger.
  • kan bruke og begrunne valg av relevante metoder for forskning og fagutvikling innen sykepleie på en selvstendig måte.
  • kan gjennomføre et selvstendig, avgrenset forsknings- eller utviklingsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.

GENERELL KOMPETANSE

Kandidaten:

  • kan analysere relevante sykepleiefaglige og forskningsetiske problemstillinger og dokumentere og kvalitetssikre yrkesutøvelsen.
  • kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter innovativt for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter innen klinisk sykepleie.
  • kan formidle omfattende selvstendig arbeid og behersker uttrykksformer innen sykepleievitenskap, etikk og metodologi.
  • kan kommunisere om sykepleiefaglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innen klinisk sykepleie.
  • kan bidra til nytenkning og innovasjonsprosesser innen sykepleiefaget, nasjonalt og internasjonalt.

Bachelorgrad i sykepleie.

Med master i klinisk sykepleie kan man jobbe med utdanning eller i klinisk sykepleiepraksis, direkte pasientrettet og innen ledelse og fagutvikling.
Kandidater med master i klinisk sykepleie kan søke opptak ved ph.d. program innen sykepleie og helse, profesjonsvitenskap eller andre program.
Samlingsplan for studieår 2024/25 kommer innen kort tid.

Ønsker du å ta deler av studiene i utlandet?

Ta kontakt med rådgiver for internasjonalisering på fsh-international@nord.no for mer informasjon om hvilke universiteter vi har avtale med, eller du kan bestille tid for en samtale om utveksling her.

Studenten må ha PC, mikrofon og kamera. Ellers ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Studiet har hjemmeeksamener og en avsluttende masteroppgave som vurderes med bokstavkarekterer A-F, og krav om obligatorisk deltakelse (OD) på enkelte emner.
Avsluttende eksamen på studieprogrammet er masteroppgave på 45 studiepoeng.
Studieevaluering gjennomføres som en kontinuerlig prosessevaluering med emneevaluering, formelt og uformelt, skriftlig og muntlig. Både undervisning, studieinnhold, arbeidsmåter og programmets struktur er gjenstand for evaluering. Alle emner evalueres i samsvar med Nord universitet sitt kvalitetssikringssystem. Studentenes synspunkter på gjennomføringen skal systematisk og regelmessig innhentes i muntlig og/eller skriftlig form. Evalueringen skal ligge til grunn for utviklingen av mastergraden.
Ingen praksis.