Jonas Rennemo Vaag

Associate Professor Faculty of Social Sciences
E-mail:
jonas.vaag@nord.no
Phone:
7402 2952
Mobile:
Office:
Levanger, G Nordlåna 3218

About me

Jeg er førstemanuensis i organisasjonspsykologi ved Nord universitet​. Jeg er også psykologspesialist, og har lang erfaring fra psykisk helsevern som behandler og rådigver opp mot lederteam.

Utdanning

Av utdanning har jeg profesjonsutdannelse i psykologi (cand.psychol), master i organisasjonspsykologi og en doktorgrad i samfunnsmedisin.

På fritiden lager jeg (sammen med to gode venner og kolleger) den populærvitenskapelige podcasten Psykologlunsj, og bidrar i tidsskriftet Scandinavian Psychologist. Jeg har også en egen fagblogg med navn Psykologibloggen.

Ved Nord universitet underviser jeg i psykologi, psykiatri, folkehelse, forskningsmetoder og noen andre samfunnsvitenskapelige emner på bachelor og masternivå. 

Tidligere arbeidet jeg på sykepleieutdanningen og master i psykisk helsearbeid. Men i dag er jeg ansatt ved Fakultet for Samfunnsvitenskap og underviser primært i organisasjonspsykologi. Om du er student innenfor personalledelse eller HRM, så vil du sannsynligvis møte meg i løpet av studietiden.

For en presentasjon av det jeg holder på med, trykk på presentasjonen under:

Adobe Spark Page

Forskning

Mine forskningsinteresser er psykisk helse, arbeidspsykologi, folkehelse og intervensjoner i utdanning, klinikk og organisasjon.

Forskningsinteressene mine for tiden er innenfor temaområdene (1) arbeid og psykisk helse, (2) prestasjonsangst/sosial angst, (3) psykoedukasjon og (4) utdanningsforskning.

En presentasjon av musikerhelseprosjektet:

Adobe Spark Page

En presentasjon av forskning på intervensjoner i organsiasjoner:

Adobe Spark Page

For en oversikt over forskningen min kan du besøke profilen min på ResearchGate eller se publikasjonslisten på Cristin.​

I tillegg til å være førsteamanuensis på Nord er jeg for tiden også Førsteamanuensis II i organisasjonspsykologi ved Psykologisk Institutt ved NTNU.