Christian Lo har master i sosialantropologi fra NTNU. Han har etter det jobbet i det norske Integrerings- og mangfoldsdirektoratet, før han tok sin doktorgrad i sosiologi ved daværende Universitet i Nordland. Etter fullført doktorgrad i 2015, har Lo vært ved Nordlandsforskning og Nord universitet, i stillinger som forsker, postdoktor og førsteamanuensis. Mye av hans forskning befinner seg i skjæringsfeltene mellom politisk antropologi, sosiologi og statsvitenskap, og hans primære forskningsinteresser er lokaldemokrati og utviklinger innen lokale velferdstjenester.
Om forelesningen: Små kommuner, store spørsmål
Christian Lo har bygd store deler av sin forskningskarriere gjennom å påta seg rollen som tverrfaglig alibi i statsvitenskapelige forskningsprosjekter. I denne forelesningen vil han forsøke å utlede noen sammenhengende linjer i sin karriere, som strekker seg fra overlevelsesstrategier blant migranter i Hong Kong til den politiske dynamikken i norske kommunestyresaler. Gjennom denne tilnærmingen, er det mulig han snubler over noe interessant å fortelle om hva etnografiske metoder og fortolkende perspektiver har å tilføye til forståelsen av norsk lokaldemokrati.
Professorinnsettelse – den nye professoren deler av sin kunnskap
Når studentene fullfører en bachelor- eller mastergrad feirer vi de årene med kunnskapsutvikling med en markering. Det er viktig både for enkeltindividet og for oss som institusjon. Når noen blir professor er det et resultat av 15-25 år med kunnskapsutvikling. Det feirer vi med en «professorforelesning»; den nye professoren får dele noe av sin kunnskap med sine kollegaer, studenter og allmenheten. Slik feirer vi at universitetet – og fakultetet har en person som er vurdert av «likemenn» til å ha toppkompetanse på sitt særskilte kunnskapsfelt.