Bjørg Conny Ryvænge har jobbet som renholder på studiested Namsos i 15 år, og er veldig glad i arbeidsplassen sin. – Jeg føler meg hjemme her, vi har et flott og inkluderende miljø og det er veldig trygt, forteller hun.
– Alle kjenner alle, og vi møtes daglig på samme personalrom på tvers av avdelinger og stillinger. Og vi hjelper hverandre hvis vi kan.
Hun er en av to renholdere på studiestedet, og sammen har de ansvar for å holde ca 7000 kvadratmer rent og pent.
– Vi startet samtidig for 15 år siden, og har jobbet sammen siden da. Vi kjente ikke hverandre fra før, men har blitt et veldig bra team. Vi har aldri kranglet, og det har gått så bra hele tiden, forteller Bjørg Conny. – Som hun sier til meg – «så lenge Bjørg får bestemme så går det greit», ler hun.
De to er en del av eiendomsavdelingen i Nord universitet, som ligger under enhet for digitalisering og infrastruktur. Lokalt er det en egen renholdsleder for Trøndelag, som har base i Levanger.
Landbruksutdanning førte henne til Trøndelag
Bjørg kom fra en jobb som renholder i kommunen før hun startet hos daværende Høgskolen i Nord-Trøndelag. Men egentlig er hun utdannet agronom, og slett ikke Namsosing.
– Jeg er fra Larvik, og utdannet meg på landbruksskolen i Melsomvik. Der traff jeg en trønder, og han tok meg med til Jøa, en øy utenfor Namsos. Der bodde vi i ni år, bygde hus og fikk tre barn, forteller Bjørg Conny.
Etter dette har hun blitt skilt og gift på nytt, med nok en trønder, og flyttet inn på fastlandet.
Trives med å gjøre rent
Hverdagen hennes består av ulike oppgaver, fra vanlig gulvvask og overflatevask til rensing av møbler. – Jeg har fått litt tilrettelegging på grunn av helse og starter på jobb kl 7, så jeg får sove lenge, sier hun.
Å starte på jobb klokka 7 betyr å sove lenge?
– Ja, på de andre arbeidsplassene mine har jeg startet klokka 6, og det gjør også kollegaen min her, smiler hun.
– Vi må jo vaske rommene før undervisninga starter og kantina åpner kl 8, forklarer Bjørg Conny. – Etter det går vi videre med toaletter, gangareal og kontorer og slikt, forteller hun.
De bruker et digitalt system der det vises når rommet er i bruk og når det ble rengjort sist. Dagen starter derfor med å gå inn på PCn for å se dagens plan.
– Nå har vi også fått en ipad vi kan ha med oss og se historikken på hvert rom, slik de bruker på hoteller, forteller Bjørg Conny.
Hun ser ikke mørkt på å ha ansvar for så store arealer. – Jeg synes det er trivelig å vaske, det blir jo fint og en ser resultatet. Så kan en ønske velkommen inn i et rent rom. – Det kan heller ikke sammenlignes med å vaske hjemme, her er det store åpne flater mens hjemme må en hele tiden flytte rundt på ting, påpeket hun.
Deltar i miljøet og går gjerne på disputas
I Namsos foregår det også ulike aktiviteter for de ansatte på Nord, som Bjørg Conny ofte deltar på.
– Vi har jo sommer- og juleavslutninger, «vårslepp» på våren og liknende sammenkomster, og så er det trim to ganger i uka, forteller hun. – Jeg er med i bedriftsidrettslaget, og pleier å være med på treningstimene for Nord-ansatte som arrangeres på det lokale treningssenteret.
Jeg føler meg hjemme på Nord i Namsos, vi har et trygt og inkluderende miljø
Renholder Bjørg Conny Ryvænge
Bjørg Conny liker også å følge med på hva som skjer i det vitenskapelige miljøet på universitetet, og har flere ganger vært med på disputaser når de arrangeres i Namsos.
– Det synes jeg er spennende å høre på, sier hun. – Her har de sittet og skrevet og forsket i fire år, det er mange interessante temaer og jeg synes det er veldig gøy å se hva de har klart, sier hun.
Godt forhold til studenter og kollegaer
Bjørg Conny understreker igjen at felleskapet på studiestedet gjør at hun trives ekstra godt. Det er et lite miljø, men det har sine fordeler, mener hun. Kommer det noen nye blir de fort inkludert og tatt inn i felleskapet, der alle er like viktige.
– Og så er det veldig moro å få litt kontakt med studentene. Vi pleier å presentere oss for de nye studentene ved studiestart, og da har jeg sagt til dem at de bare må huke tak i meg i gangene hvis det er noe de lurer på. Og det gjør de, og da småprater vi gjerne litt med det samme, det er trivelig, forteller Bjørg.
– Vi renholderne har stort sett full oversikt over hvem som er på kontoret, på reise eller har ferie, og vet om noen har mistet nøklene sine eller trenger hjelp til noe, smiler hun. Så det er bare å spørre!