Forskningsgruppeleder: Kari Ingstad
Leder for forskningsgruppen: professor Erik Waage Nielsen
ANILAB driver oversettelsesforskning på betennelse. Forskergruppen består av leger og helsepersonell i aktiv tjeneste, som har spisskompetanse på avanserte immunologiske metoder. Gruppen har et bredt internasjonalt kontaktnettverk, og studerer relevante kliniske problemstillinger i et velfungerende dyrelaboratorium.Gruppens forskning fokuserer på omsorg innenfor tre helseområder: Omsorgspraksis, omsorgsfull ledelse og omsorgsfull utdanning. Gruppen består i dag av en kjerne på cirka 10 medlemmer, inkludert professorer, førsteamanuensis og doktorgradskandidater, som er ansatt ved fakultetet. I tillegg har gruppen tilknyttede medlemmer, inkludert nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.
Leder for forskningsgruppen: Professor Sine Maria Herholdt-Lomholdt
Les mer om forskningsgruppenLeder for forskningsgruppe: Førsteamanuensis Jorunn Bjerkan
Forskingsgruppa skal skaffe ny kunnskap med fokus på innovasjon i helsesektoren innan klinisk og pedagogisk utvikling, digitaliseringsprosessar i helsesektoren og leiing i ein endringskontekst.Leder for forskningsgruppen: Professor Tove Godskesen
Forskningsgruppen utvikler innovativ og praksis-nær kunnskap innen folkehelsearbeid og rehabilitering knyttet til funksjon, fysisk aktivitet, helse og deltakelse for å fremme bærekraftige helse- og velferdstjenester.
Leder for forskningsgruppe: Professor Britt Normann
Leder for forskningsgruppen: Professor Ottar Bjerkeset
Les mer om forskningsgruppenLeder for forskningsgruppe: Postdoktor Marianne Kollerøs Nilsen
Leder for forskningsgruppe: Førsteamanuensis Anita Berg
Forskningsgruppens side på Cristin
Gruppen fokuserer på hvordan marginaliserte grupper kan inkluderes i samfunnet gjennom lik deltakelse, medborgerskap og selvbestemmelse i eget liv. Et sentralt fokus er hvordan sårbare grupper kan påvirke hjelpe- og velferdstilbudet, motta likeverdige tjenester, delta i arbeidslivet og i meningsfulle kultur- og fritidsaktiviteter i dagliglivet.
Leder for forskningsgruppe: Førsteamanuensis Kristin Berre Ørjasæter
Vi er en tverrfaglig forskningsgruppe som trekker på en rekke ulike forskningsmetoder for å utvikle ny kunnskap og forståelse av psykisk helse fra et livsløpsperspektiv.
Vi engasjerer oss i anvendte forskningsprosjekter og bidrar til universitetsutdanningsprogrammer, informerer politikk og støtter utviklingen av praksis. Vi bruker metoder som sikrer et bredt samarbeid mellom alle interessenter involvert i tjenester, utdanning og relevante praksismiljøer. Vi deler resultatene våre i en rekke forskjellige former for å nå ut til publikum, praktikere, beslutningstakere og forskere nasjonalt og internasjonalt.
Les mer om forskningsgruppen