Tematisk nettverk for sosialt arbeid

Vårt mål er å utvikle Uarctic-utdanning og -forskning innen sosialt arbeid, ved å fokusere på temaer innen sosialt arbeid som er relevante for vår del av verden.

​​Budsjett: Kr. 750 082
Finansiør: UARCTIC
Start-/sluttdato: 01.08.2022 - 31.08.2023
Institusjoner tilknyttet prosjektet: Nord universitet, University of Lapland, Universitet of Alaska Anchorage, Arctic University of Norway, University of Iceland, Umeå universitet, Universitet of Regina Canada, Humboldt State Universitet USA, Universitet of Stavanger, Aalborg Universitet

Forskere fra FSV:

  • Asgeir Solstad

Sammendrag:

Vårt mål er å utvikle Uarctic-utdanning og -forskning innen sosialt arbeid, ved å fokusere på temaer innen sosialt arbeid som er relevante for vår del av verden. Dette inkluderer også sosiale effekter av klimaendringer, ressursene og utfordringene til og blant urfolk og spørsmål om landlighet og urbanisme i nordområdene. I år redigerer vi to utgaver av "Journal of Comparative Social Work" om Covid 19 og dens effekter på ulike aspekter av sosialt arbeid. Vi holder også webinarer og publiserer foredrag på nettsiden vår. Vårt publikum er lærere og studenter i sosialt arbeid i Arktis. Nettverket har åtte universiteter som partnere. Gjennom nyhetsbrev og annen informasjon/invitasjoner betjener vi ca. 27 akademiske institusjoner.