Digital undervisning og verktøy

Enten utdanningen din er campusbasert, samlingsbasert eller foregår utelukkende på nett, er digitale verktøy en viktig del av studiehverdagen. Her finner du informasjon om opplæring, utstyr, og ulike digitale verktøy.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Opplæring i digitale verktøy​

Det er mange digitale plattformer og verktøy du skal forholde deg til som student. Kompetansesenter for teknologi og læring (KOLT) har laget en digital læringsressurs; Studentopplæring, som hjelper deg et stykke på vei.  

Her får du informasjon om og grunnleggende opplæring i noen av verktøyene som brukes av dine undervisere, f.eks. Canvas, Office 365, Z oom, Teams og Inspera .​

Trådløst nett

Kom deg på nett med det trådløse nettverket Eduroam på Nord universitet.

Utstyr

Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

    • ​​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
    • Hodetelefoner
    • Webkamera​

Du finner informasjon om eventuelt annet nødvendig utstyr i emnebeskrivelsen.​

Canvas

Canvas er verktøyet som brukes til undervisning og kommunikasjon mellom foreleser og student​. ​ Her finner du Pensumlister, beskjeder fra faglærer, forelesningsnotater og annen info. 

Et døgn etter gjennomført betaling og registrering kan du logge deg på Canvas. Bruk samme pålogging som for semesterregistrering (studentnummer og passordet du opprettet ved aktivering av studentkontoen).

Trenger du hjelp for å komme i gang med Canvas? Se mer info på vår side "Canvas 1-2-3 opplæring for studenter".​

Zoom

Zoom​ er ett av de mest brukte verktøyene for digital undervisning​.​

For å bruke Zoom må du opprette en brukerkonto. For informasjon om hvordan du gjør det og hvordan du får tilgang til nettundervisningen se 
denne videoen. 

Teams

Teams er en del av office-pakken og et verktøy hvor du kan ha sosial kontakt og samarbeide med dine medstudenter og få veiledning av forelesere. 

Microsoft 365 (Office-pakken)

Som student får du gratis tilgang til Microsoft 365 (Office-pakken), som du kan installere lokalt på din maskin – med Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive og Teams.

​I tillegg har du Office Online. I Office-lisensen inngår det OneDrive med 1 TB lagringsplass i skyen.

Inspera

Nord universitet bruker det digitale eksamenssystemet Inspera. Systemet brukes i forbindelse med gjennomføring av digital skoleeksamen, karaktergivende innleveringer som hje​​mmeeksamen, prosjekt-, bachelor og masteroppgaver, i tillegg til sensur av muntlig og praksiseksamen.​