Du får muligheten til å utvikle deg selv som musiker, og du lærer om musikkens grunnelementer i teori og praksis. Du leder musikalske aktiviteter blant medstudentene og får kunnskap om barn og unges musikkultur. Du får også trening i å planlegge, gjennomføre og vurdere musikkarbeid på ulike arenaer.
Studieområdene er:
- Arrangering, komponering og hørelære
- Samspill og ensembleledelse
- Musikkhistorie/profesjonsfag
- Biinstrument (piano, gitar og vokalt arbeid).
- Hovedinstrument
- Praksis/praksisrelatert arbeid
Som student deltar du aktivt i både gruppe- og prosjektarbeid.
Et vellykket musikkstudium fordrer at alle studentene er aktive deltagere i de oppleggene som studiet har. Studiet er avhengig av fellesopplevelser og felles meningsutvekslinger i forelesninger, gruppearbeid og andre sammenhenger. Dette er ansvar som hviler på hver enkelt student både overfor medstudenter og lærere.
Generelt gis undervisningen i form av felles forelesninger, undervisning og veiledning i grupper og individuelt.
Noe undervisning kan tilbys digitalt.
Studentene deles inn i grupper på 6 - 10 personer, spesielt med tanke på gjennomføringen av samspill. Disse gruppene settes sammen på nytt etter første semester.
Studiet kan delvis bli organisert med konsentrasjon av emner/delemer (blokkundervisning).
Canvas og studentenes e-post er etablert som felles informasjons- og samarbeidsverktøy.
Musikk årsstudium kan tas som del av et fritt bachelorgradsstudium eller inngå i vår lærerutdanning i praktiske og estiske fag (masterutdanning), musikk, etter bestått opptaksprøve.
Praksis:
For studenter som etter endt årsstudium ønsker overgang til 2. studieår i LUPE, må disse ha egen veiledet og vurdert praksis. Normalt samkjøres dette med 1. studieår i LUPE (vår).