Grunnskolelærer master 5-10 er en integrert og profesjonsretta utdanning, basert på forskning og erfaringskunnskap. Utdanningen legger særlig vekt på begynneropplæring og kontaktlærerrollen. Masterutdanningen kjennetegnes av helhet og sammenheng mellom fag, fagdidaktikk, pedagogikk, praksisstudier og kritisk refleksjon.
Samlingsstruktur:
I den samlingsbaserte grunnskolelærerutdanninga vil det være fellessamlinger på studiested Nesna. I tillegg vil det være regionale samlinger. Regionale samlinger legges til Nesna, Bodø og/eller Vesterålen avhengig av antall studenter og hvilken geografisk tilhørighet disse har. Ved tilrettelegging av regionale samlinger velger studentene selv et av de regionale studiestedene som base for de samlingene dette gjelder. Dette vil avhenge av en samlet vurdering av søkernes tilhørighet og fagvalg.
Denne samlingsstrukturen vil kun gjelde 1. og 2. studieår. De tre neste årene er enkelte valgfag og masterfag samkjørt med Bodø og Levanger.
Samlingsstrukturen vil da være avhenge av en samlet vurdering av søkernes tilhørighet og fagvalg. Mer utfyllende informasjon angående samlinger vil bli lagt ut når samlingsplan er klar i løpet av februar/mars.
I samlingsukene hvor studentene møtes fysisk vektlegges praktiske og studentaktive arbeidsformer, drøfting i grupper og plenum, arbeid med ulike case og didaktiske metoder, ekskursjoner og lignende. De praktisk-estetiske fagene og fag der feltarbeid inngår vil kunne ha egne løsninger, med flere samlingsdager i semesteret.
Nettundervisning og gruppesamarbeid i kollokviegrupper gjennom studieåret er en viktig del av den fleksible grunnskolelærerutdanningen. Her legges det opp til undervisning via nettforelesninger, nettbaserte presentasjoner, oppgaveløsninger, diskusjoner i nettgrupper, seminar, dagsoppdrag og lignende.
Det er i utdanningen obligatorisk med 60 studiepoeng pedagogikk og elevkunnskap. Til sammen skal utdanningen omfatte 2-3 undervisningsfag. Universitetet tar høyde for at fagtilbudet kan endres etter studentenes fagvalg. Enkelte fag vil også på grunn av fagets art ha et maksimalt antall av studenter. Mot slutten av 2. studieår velger studentene sitt masterfag. Masterfordypningen kan være i et av studentens undervisningsfag eller i spesialpedagogikk. Studentene skriver sin masteroppgave over en selvvalgt problemstilling innenfor masterfaget i 10. semester. I 3. studieår skal studentene skrive en profesjonsretta FoU-oppgave. Det vil være krav til obligatorisk deltagelse i undervisningen. Dette er nærmere beskrevet i den enkelte emnebeskrivelse.
Studentene har minst 110 dager veiledet og vurdert praksis i skolen fordelt over de fire første studieårene. I tillegg kommer minst fem dager observasjonspraksis tidlig i studiet. Det er krav til 100 % oppmøte i praksis. Studentene må påregne at praksis skal gjennomføres i Nord universitets praksisområde.
Retningslinjer for praksis finner du her
Studentene må ha bestått alle emner fra første studieår for å kunne begynne i tredje studieår. Studentene må ha bestått alle emner fra første til tredje studieår for å begynne i femte studieår. Forkunnskapskrav for enkeltemner vil fremgå av den enkelte emnebeskrivelse.