Med hundekjøring på timeplanen

Idrettsstudent Kolbjørn Lindberg (22) er på utveksling ved University of Alaska i Anchorage, USA. Han har en klar oppfordring til alle som vurderer et semester i utlandet: gjør det!

Kolbjørn tar en bachelor i idrett ved Nord universitet, studiested Nesna. Han forteller om hverdagen som utvekslingsstudent ved University of Alaska (UAA). 

Den største forskjellen med å studere ved UAA og Nord universitet, er at all undervisningen foregår på engelsk. Man får raskt bedre språkkunnskaper. Det er litt annerledes å ta fag her, ettersom man kan velge enkeltemner og sette sammen sin egen timeplan. Det kan gjøre at man har fem ulike fag med forskjellige mennesker i hver klasse. 

For meg som studerer idrett, er UAA perfekt. Det finnes utrolig mange emner å velge mellom! Jeg tar blant annet Frikjøring, Kajakk og Hundekjøring. Her i Anchorage er det dessuten mange fritidsaktiviteter man kan engasjere seg i. Det finnes noe for alle. Siden jeg studerer idrett og er glad i fysisk aktivitet, har jeg fått jobb som turninstruktør. Om man bor på campus, er det deilig å ha kort vei til skolen og aktiviteter som skjer der.


Navn: Kolbjørn Lindberg (22)
Studieprogram: Bachelor i idrett, studiested Nesna
Utvekslingsuniversitet: University of Alaska Anchorage
Utvekslingsprogram: North2North


En spesiell opplevelse jeg har hatt her, var å få møte og snakke med Lars Monsen før han skulle delta i Iditarod. Iditarod er et 160 mil langs hundesledeløp som går fra Anchorage til Nome.

Når du reiser på utveksling, får man en helt ny og spennende hverdag, og en lærer å tilpasse seg nye mennesker og en annerledes kultur. Man merker tydelige forskjeller på hvordan ting læres bort. Det er mye fokus på studier her i statene, og det kreves mye av deg som student. Det er kanskje ikke alltid like gøy, men man lærer mye av det.


Mitt beste råd til de som vurderer å reise på utveksling, er: gjør det! Man finner veldig fort ut hvorfor.​