Oppdatering om smittetilfeller ved våre studiesteder

Ved påvist smitte av covid-19 blant studenter eller ansatte, opplyses det om her. Sist oppdatert 13. oktober.

​​Bodø 13. oktober: To personer som var til ​​stede på Samfunnet i Bodø i helga har testet positivt for covid-19. Andre som har vært på Samfunnet i samme tidsperiode og får symptomer på covid-19, bes holde seg hjemme og ha lav terskel for å teste seg. Dette gjelder også dersom du er full​vaksinert. Testing bestilles på nettsidene til Bodø kommune​.​​

Bodø 3. september: Én student tilknyttet Fakultet for biovitenskap og akvakultur i Bodø har testet positivt for covid-19. Nord universitet, Studentinord og lokalt smittevernteam følger opp studenten og nærkontakter. ​​​

Levanger 3. september: Én student tilknyttet Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag i Levanger har testet positivt for covid-19. Smittesporing er igangsatt og nærkontaktene på studiestedet er varslet.

​​Steinkjer 2. september: Én student tilknyttet Handelshøgskolen ved​ studiested Steinkjer har testet positivt for covid-19. ​Smittesporing pågår og nærkontakter er varslet.

Bodø 1. september: Én student tilknyttet Fakultet for biovitenskap og akvakultur i Bodø har testet positivt for covid-19. Studenten er i isolasjon. Nord universitet og lokalt smittevernteam følger i samarbeid opp studenten og nærkontakter. ​

​Mo i Rana 30. august: Én student tilknyttet studiested Mo i Rana har testet positivt for covid-19. Medstudenter er informert via e-post og SMS og berørte forelesere er informert per telefon. Nærkontakter er identifisert og har fått direkte informasjon av lokal smittevernmyndighet.

Stjørdal 27. august: Én student​ ved trafikklærerutdanningen har testet positivt for covid-19. Smittesporing er igangsatt og nærkontakter vil bli kontaktet av helsevesenet.​

Mo i Rana 24. august: Én student tilknyttet studiested Mo i Rana har testet positivt for covid-19. Studenter som kan være nærkontakter er varslet av universitetet og får mer informasjon fra lokal smittevernmyndighet. Ansatte i Mo i Rana har fått nødvendig informasjon direkte fra studiestedsleder.​

Bodø 14. mars: Én student i Bodø har testet positivt for covid-19. Studenten har ikke vært på campus. Nærkontakter er kontaktet av lokal smittevernmyndighet.

Bodø 13. mars: É​n ansatt ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur har testet positivt for covid-19. Vedkommende har ikke vært i kontakt med studenter på campus. Nærkontakter er kontaktet av lokal smittevernmyndighet.

Stjørdal 9. mars: En liten gruppe studenter jobbet på et grupperom på Stjørdal lørdag 27. februar. I etterkant har en av studentene testet positivt for covid-19. Studentene hadde ikke kontakt med andre studenter eller ansatte som er tilknyttet studiestedet. Risikoen for smittespredning vurderes som svært liten.

​​Namsos 24. januar: To studenter tilknyttet studiested Namsos testet positivt på covid-19. De mottok sitt testsvar 22. januar og 23. januar. Den ene studenten har ikke vært på studiestedet siden før jul. Den andre studenten var innom studiestedet fredag 22. januar. Alle som er å regne som nærkontakter av de to studentene varsles og kalles inn til testing av kommuneoverlegen. De to rommene studenten hadde vært innom ble stengt av lørdag formiddag. Både rom der det er bekreftet at den aktuelle studenten har vært og aktuelle berøringspunkter er vasket ned.

Bodø 16. november: Én student tilknyttet idrettsfag ved Nord universitet i Bodø har testet positivt for covid-19. Bodø kommune opplyser at det er snakk om smitte ved nærkontakt.​ Vedkommende deltok forrige uke på undervisning i Mørkvedhallen, og har ikke vært innom andre deler av universitetet. Vel 60 personer er satt i karantene. Berørte studenter er informert, og vil bli fulgt opp videre i løpet av dagen.

Levanger 4. november: En student som deltok på et Halloween-arrangement for studenter på Røstad scene fredag 30. oktober, fikk under arrangementet beskjed om at vedkommende var nærkontakt til en covid-19-smittet person. Studenten har testet negativt for covid-19. Det er ikke behov for ytterligere tiltak på campus, og saken er avsluttet.​

Bodø 2. november: Student har testet positivt for covid-19. ​Lokal smittevernmyndighet har gjennomført smittesporing og har varslet nærkontakter. Ikke behov for ytterligere​ tiltak på campus.

​Mo i Rana 28. oktober: Ansatt i Mo i Rana har testet positivt for covid-19. Lokal smittevernmyndighet har kartlagt nærkontakter, og har kontaktet disse.

Bodø 28. oktober: Student tilknyttet et samlingsbasert studium har testet positivt for covid-19. Studenten har ikke vært på samling i perioden vedkommende har vært smittet, og er ivaretatt av smittevernmyndighetene i sin hjemkommune. Lokal smittevernmyndighet har kartlagt nærkontakter, og har kontaktet disse.

Bodø 26. oktober: Ansatt i Bodø i isolasjon etter positiv covid-19-test. Lokal smittevernmyndighet har gjennomført smittesporing og nærkontakter er varslet.

Si ifra til universitetet dersom du er bekreftet smittet:

Dersom en student/ansatt eller besøkende ved Nord universitet får en positiv covid-19-test, skal det varsles til telefon 99 36 40 00. Saken vil deretter bli håndtert av beredskapsledelsen.

Lokale helsemyndigheter må kontakte universitetet på samme nummer for bistand til smittesporing.​

Se også:

​Slik håndteres smittetilfeller ved Nord universitet

Nord universitets informasjonsside om koronavirus/covid-19​