Slik håndteres smittetilfeller ved Nord universitet

Ved påvist covid-19 blant studenter eller ansatte, iverksetter universitetet og lokale smittevernmyndigheter umiddelbart nødvendige tiltak for å begrense smitte.

​​​​​​​Nord universitet setter studenters og ansattes helse først, og bidrar i den nasjonale dugnaden for å hindre smittespredning. Vi overvåker smittesituasjonen kontinuerlig, og våre tiltak er tilpasset den til enhver tid gjeldende situasjon.

​Dersom det blir behov for skjerpede tiltak for å begrense smitte, så vil nye tiltak innføres. Da vil alle ansatte og studenter få utfyllende informasjon om dette.​

Varsling ved påviste smittetilfeller

Nord universitet har tett dialog med de lokale smittevernmyndighetene, og gjør til enhver tid de tiltak som er nødvendige for å begrense smitte.

Dersom en student eller ansatt ved Nord universitet får påvist covid-19, har lokal smittevernmyndighet ansvaret for å kartlegge nærkontakter. De som defineres som nærkontakter, får direkte informasjon fra lokale smittevernmyndigheter om dette og om hva de skal gjøre videre.

I utgangspunktet er helseopplysninger knyttet til enkeltstudenter og enkeltansatte personsensitiv informasjon. Når universitetet opplyser om smittetilfeller ved våre studiesteder, går vi ikke ut med informasjon som er med på å identifisere enkeltpersoner.

I den grad det anses som nødvendig, gir universitetet​ mer informasjon om saken, blant annet her på nord.no​.

Alle studenter og ansatte må følge de generelle smittevernrådene:

• Hold avstand
  • Hold hendene rene​
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Har du symptomer på covid-19, bør du teste deg​

Si ifra til universitetet dersom du er bekreftet smittet:

Dersom en student/ansatt eller besøkende ved Nord universitet får en positiv covid-19-test, skal det varsles til telefon 99 36 40 00.  Saken vil deretter bli håndtert av beredskapsledelsen.

Lokale helsemyndigheter må kontakte universitetet på samme nummer for bistand til smittesporing.​

Se også:

Nord universitets informasjonsside om koronavirus/covid-19​

Oppdatering om smittetilfeller ved våre studiesteder​