Slik bidrar du til smittefri campus

Håndvask
Som student og som ansatt ved Nord universitet er det flere enkle tiltak du kan gjøre for å hindre smitte. Dette gjelder også om du selv er frisk.

​​​​​​​​For å trygt kunne ta imot både nye studenter og studenter i løp, har Nord universitet iverksatt en rekke tiltak for å forhindre smitte.

Generelle tiltak:

• Følg myndighetenes råd om god hygiene
    • Alle studenter og ansatte skal ta universitetets e-læringskurs i smittevern (du må logge på Canvas for å ta kurset)
    • Ta ansvar for å følge regelen om én meters avstand til de rundt deg
    • Bruk kollektivtrafikk så lite som mulig, gå eller sykle om du kan
    • Unngå direkte berøring av flater som kortlesere og dørhåndtak (bruk gjerne adgangskortet ditt for å taste pinkode ved dørlåsene og papir/jakkeerme/albu når du åpner dører)
    • Del ikke utstyr, som penner og PC, med andre – og rengjør eget utstyr ofte

Spesielt om undervisningsrom:

• Bruk kun anviste/umerkede plasser i undervisningsrom
    • Respekter at når et undervisningsrom er fullt, så er det ikke plass til flere
    • Unngå unødvendige passeringer: Fyll rader med inngang fra begge sider fra midten og ut, fyll rader med inngang fra én side fra innerst til ytterst​
    • Hold én meters avstand til de rundt deg, også på vei inn og ut av undervisningsrommet
    • Vask av bordet før bruk:
      Auditorier: Bruk desinfeksjonsservietten du finner ved inngangen til å vaske av bordet. Kast den brukte servietten i søpla når du forlater lokalet.
      Undervisningsrom: Etter endt undervisning påser underviser at bordflater vaskes med utplassert sprayflaske og tørkes med papir. Underviser kan utpeke studenter til å bidra.​

Ved sykdom:

• Hvis du er syk eller i karantene​​ skal du holde deg hjemme
    • Hvis du tror du er smittet med covid-19, bør du be om å bli testet

Studiestart:

• Alle studenter har fått informasjon om studiestart fra sine fakultet. Du skal ha fått vite når og hvor du skal møte opp, hvordan timeplanen er, pensumlister etc. Du skal fremdeles forholde deg til denne informasjonen.
    • Koronasituasjonen har gjort at kapasiteten på undervisningsrom må reduseres. Dette kan medføre noen endringer i timeplanen til enkelte studentgrupper. Hvis noen av dine emner blir berørt av endringer, vil du få beskjed om dette fra ditt fakultet.
    • Fadderperioden går som planlagt. I år har fadderstyret gjort tilpasninger til koronasituasjonen for å redusere smitterisikoen. Du som er ny student skal forholde deg til den informasjonen du har mottatt om dette. Les mer om fadderperioden.