Åpent seminar om lederes rolle i innovasjonsprosesser

23 november 2016 11:00 - 23 november 2016 17:00

Nord universitet, Auditorium Matthias Bonsach Krogh (A3)


Dette seminaret er den første samlingen for ledere i BitStream-prosjektet, og vi setter fokus på ledernes rolle i innovasjonsprosjekter. Det er åpent for alle interesserte.

​PROGRAM
11.00 – 12.00Välkommen
Om BitStream II
Innovasjon, digitalisering og ledelse
Mikael Söderström, Umeå universitet
Terje Fallmyr, Nord universitet
12.00 – 12.45 Lunsj 
12.45 – 13.30Veikart for tjenesteinnovasjon – velferdsteknologiUne Tangen, KS
13.30 – 14.15Missnöjens innovativa potentialLeif Kristian Monsen, Nord universitet
14.15 – 14.30Pause 
14.30 – 15.30Metodikk og erfaringer fra helse- og omsorgssektoren i Bodø kommuneVibeke Tellemann, Eli Thea Moseid Kristensen, Terje Jørgensen, Bodø kommune
15.30 – 17.00For partnere i BitStream II: Gruppdiskussion om ledarskapsutbildning

Prosjektet BitStream II handler om innovasjon i offentlig sektor og fokuserer spesielt på betydning av medarbeideres kompetanse til å bidra til tjeneste- og prosessinnovasjon og digitalisering. BitSteam II har som mål å øke partnernes evne til å endre seg raskere, og til å bygge egen kompetanse og kultur, og gjennom det bli bedre til å gjennomføre og realisere innovasjonsprosjekter.

Deltakere fra partnerne i prosjektet jobber med innovasjonsprosjekter i egen virksomhet. Metodikken innebærer bla. å lage modeller av tjenester og prosesser for å skape en felles forståelse av nåsituasjon og framtidig mål. Framgangsmåten er enkel, men den utfordrer samtidig deltakere til å se sammenheng mellom resultat- og effektmål, de tjenester som skal leveres, hvordan prosessene skal realisere tjenestene overfor brukere (kunder) og hvordan teknologi kan brukes. Dette er grunnlaget for digitalisering.
Programmet inneholder
Une Tangen (KS) forklarer KS og Difi sitt ”Veikart for tjenesteinnovasjon – velferdsteknologi”. Veikartet er utviklet basert på praksis, og er mye brukt i Norge.

Leif Kristian Monsen fra Nord universitet holder foredrag om hvordan medarbeidere er en innovativ kraft, også når de er misfornøye med hva de leverer. Og at løsninger kan være ”utenfor boksen”.

Vibeke Tellemann, Eli Thea Moseid Kristensen, Terje Jørgensen fra Bodø kommune (Helse- og omsorgsavdelingen (HO) og IKT forvaltning- og utviklingsteam for helse- og omsorgsavdelingen (ForUT)) deler erfaringer med sitt arbeid der denne metodikken brukes.

Vi inviterer til diskusjon og innspill fra partnere om ledersamlinger i prosjektet.