Shut up and Write!

Dette er en metode for å intensivere skrivingen din og som bidrar til å gjøre skriveopplevelsen mer sosial men samtidig mer effektiv.

Startdato:

07 juni 2022 09:00

Sluttdato:

07 juni 2022 11:00

Sted:

Universitetsbiblioteket Bodø - Underetasjen

​​​​​Holdes tirsdag 7.juni fra 09:00 til 11:00 i Universitetsbibliotekets underetasje.

Åpent for masterstudenter, stipendiater og faglig ansatte.

Forberedelse: Ta med litteratur, skriveoppgave eller dataanalyse for å jobbe effektivt i 2 timer uten distraksjoner.

Organisering: Vi jobber intensivt i fire 25 minutters-økter. Etterfulgt av korte 5 minutters sosiale avbrekk med kaffe og kjeks (som vi tilbyr) mellom hver økt.

Påmelding: Meld deg på gjennom​​ skjemaet til høyre på siden. Maks 20 deltakere.​

​​​​Organisering​​

​Shut up and Write er blitt tatt i​ bruk over hele verden og er relevant for personer som har konkrete faglige skriveopp​gaver som de må konsentrere seg om å få ned på papiret. 

Shut up and Write på Nord universitet bruker Pomodoro-teknikken for å holde tiden. Erfaringene fra Shut up and Write viser at det fungerer spesielt bra på universiteter hvor studenter og ansatte må rette konsentrasjonen vekk fra tidstyver som sosiale medier og eposter og koble seg mer effektivt på skrivingen. 

​Ved anledning og​​​ behov

Ellen Sæthre-McGuirk er professor ved Nord universitet, og Aurélien Delaval er universitetsbibliotekar og selv stipendiat ved FBA. Begge står bak initiativet ved Nord. 

Ellen: Jeg fikk selv jobbe med Shut up and Write mens jeg var på forskningsopphold i Australia. Vi var en gjeng av faglige ansatte og master- og doktorgradsstudenter som møtte opp ved anledning og behov. For meg ble det en fantastisk mulighet til å sette av superkonsentrert tid til skriving. Men i tillegg var det noe med å oppdra meg selv til å ikke kikke på sosiale medier og eposter hele tiden.

Aurélien: Som master og PhD-student har jeg opplevd at det er tøff å være produktiv når man sitter alene på kontoret eller i lesesalen. Det er kjempeflott å kunne skrive i et rom sammen med mine medstudenter på tvers av fakultetene. Da blir man kjent med hverandre over en kopp kaffe mellom øktene, der man kan også få lese- og skrive-tips fra medstudentene.

Master- og doktorgradsstudenter samt faglige ansatte er hjertelig velkommen.​​


Startdato:

07 juni 2022 09:00

Sluttdato:

07 juni 2022 11:00

Sted:

Universitetsbiblioteket Bodø - Underetasjen