Åpne Data Hackathon

Bodø Kommune, Engage centre og Artic Innovation Week Gnist inviterer til hackathon for å utforske innovativ bruk av åpne data. Hvordan kan vi bruke åpne data til å gjøre Bodø til et enda bedre sted? Hvordan kan Bodø Kommune og andre aktuelle aktører dele data på en måte som gjør det lett å bruke? Hvordan kan næringslivet bruke åpne data til å innovere, skape nye tjenester og bedre brukeropplevelser?

Startdato:

20 oktober 2021 09:00

Sluttdato:

21 oktober 2021 15:00

Sted:

På Kraft (Tolder Holmers vei 4)

​Hva er en ‘hackathon’?

Hackathons har i det siste blitt populært i både nærings og organisasjonsliv. I en hackathon inviterer man folk inn for å hjelpe til med å utforske eller løse en utfordring. Hackathons kan være lukkede for en enkelt bedrift eller organisasjon, eller de kan være åpne slik at alle kan delta.

Hvem kan delta?


Vår ‘Ppne data hackathon' er åpen for alle å melde seg på. Det er en hackathon som handler om å finne de gode idéene, så du trenger ikke være dataekspert eller utvikler for å delta. Men vi søker kanskje spesielt etter deg som er interessert i data, innovasjon, teknologi og byutvikling - eller som gjerne vil finne en god idé å bygge næringsvirksomhet på, altså er grunderspire eller erfaren grunder. Det er også mulighet for å delta remote. Vi vil gjerne også ha med lag fra bedrifter som vil utforske denne problemstillingen sammen med oss.

Hvordan foregår det?


Åpne Data hackathon går over to dager. Lokaler stilles  til disposisjon, og det inviteres til introduksjons og inspirasjonsforedrag på dag 1. Det er også mulig å delta remote. Etter foredragene kan gruppene jobbe så lenge de vil ut over kvelden med problemstillingen. I løpet av dag 2 må gruppen gjøre ferdig en pitch på sitt konsept eller sin idé. I år er det 3 tema og en ganske spesiell premie til de vinnende konseptene, som vi tror vil gjøre det svært attraktivt å delta!

Premie:

3 vinnerkonsepter kåres som hver vinner totalt 24 timer med utviklerressurser til å lage en liten MVP(en anvendbar demoversjon) av konseptet. Dette betyr at både kommunen og vinnerlagene kommer til å sitte igjen med 3 konsepter som kan tas i bruk etter fullendt hackathon. Løsningene som bygges kan eies og driftes videre av vinnergruppen om ønskelig. Vi har også en ekstra påskjønnelse i form av 15.000,- kr som går til det teamene som har hackathonets beste idé!


Startdato:

20 oktober 2021 09:00

Sluttdato:

21 oktober 2021 15:00

Sted:

På Kraft (Tolder Holmers vei 4)

Hvordan melder jeg meg på?

Enkelt! Fyll ut skjemaet du finner her. 

Påmeldingsfristen er Mandag 18. Oktober kl 12.00.


Les mer om Engage - Centre for Engaged Education through Entrepreneurship