Gjesteforelesning: Hvem blir Frankrikes neste president?

21 april 2017 11:15 - 21 april 2017 13:00

Fakultet for samfunnsvitenskap

alt=""
Fredag 21. april 2017 kommer førsteamanuensis Kjerstin Aukrust fra Universitetet i Oslo for å holde foredrag om det nært forestående valget i Frankrike.

Tid: Fredag 21. april 2017 kl 11:15 - 13:00
Sted: Auditorium Matthias Bonsach Krogh (A3), Bodø

To dager før franskmennene går til valgurnene i første valgomgang for å bestemme hvem som blir landets neste president, er det fortsatt helt åpent hvilke to kandidater som kommer videre til andre og avgjørende omgang den 7. mai. Mest sannsynlig blir en av dem Marine Le Pen fra det høyrepopulistiske partiet Nasjonal Front, men hvem slår følge med henne? Blir det den moderne nykommeren, sentrumskandidaten Emmanuel Macron? Klarer den konservative François Fillon å riste av seg alle skandalene som har festet seg ved ham og overraske alle? Eller blir det til slutt et valg mellom to ytterpunkter, hvis populariteten til Jean-Luc Mélenchon, den uavhengige kandidaten til venstre for Sosialistpartiet, fortsetter å øke? 

Kjerstin Aukrust er en av landets fremste eksperter på Frankrike og er hyppig brukt i media i den forbindelse. Aukrust er ansatt ved Institutt for littertatur, områdestudier og europeisk språk (ILOS) ved Universitetet i Oslo.