15 spørsmål fra nettmøtet

Torsdag 21. juli hadde vi nettmøte om opptak og studier ved Nord universitet. Her er de 15 mest stilte spørsmålene og svarene på disse.

​​Studenter som deltar på nettmøte om studiestart. Foto: Karoline O. A. Pettersen
Har du spørsmål om studiestart? ​Her er de 15 mest populære spørsmålene om studiestart og svarene på disse. Foto: Karoline O. A. Pettersen

​​​​​​1. Når får jeg studentnummeret og hvordan registrerer jeg meg? 

For å registrere deg som student må du først takke ja til tilbud om plass. Etterpå vil du motta et velkomstbrev på e-post med stud​entnummer. Velkomstbrevet sendes ut i slutten av juli eller tidlig august, avhengig av studieprogram. Studentnummeret må du bruke når du skal betale semesteravgift og registrere deg. Fremgangsmåten er beskrevet på siden Semesterregistrering.

2. Når er fadderperioden? 

Du vil få mer informasjon om fadderperioden, faddergrupper og opplegget når du møter til studiestart. Du kan også følge med på de enkelte studiestedenes fadderprogramsider ​på Facebook. Fadderperioden er for alle studenter ved Nord universitet, og du trenger ikke å melde deg på opplegget.​ 

3. Hvor finner jeg pensumlisten og kjøpe pensum? 

Pensum finner du på flere måter, eksempelvis under hver emnebeskrivelse som ligger tilgjengelig under hvert enkelt studieprogram. Pensum kan kjøpes både på universitetet, nett og hos ulike bokhandlere. Les mer om hvordan du finner din pensumliste her.

4. Hvor finner jeg timeplanen og eksamensdatoene mine? ​

Etter at du har semesterregistrert​ deg, så vil du få tilgang til læringsplattformen Canvas. Her vil du se en fullstendig oversikt over alle emnene dine. I hvert rom vil forelesere publisere en oversikt over semesterets forelesninger/samlinger, pensumsoversikten og viktig informasjon til klassen din. Eksamensdatoene finner du i Studentweb samtidig som du registrerer deg. 

​​5. Når får vi svar på søknad om studentbolig? 

Svar sendes ut fortløpende. Dersom du ikke hører noe fra Studentinord etter noen uker, anbefaler vi å ta kontakt med Studentinord sitt boligkontor. Det kan også være lurt å ha en plan B, og se etter bo-muligheter på det private markedet. 

6. Når er studiestarten? 

Studiestart for nye studenter ved Nord universitet høsten 2022 er: 

  • ​Bodø, Mo i Rana og Namsos: 16. august. 
  • Levanger, Stjørdal og Steinkjer: 17. august 
  • Nesna: 23. august 
  • Vesterålen: 30 august​
NB! ​Selv om den offisielle studiestarten er satt til en av nevnte dager, så har hvert enkelt studie en egen oppstart for undervisning. Informasjon om når forelesningene starter kan du finne på studieprogramsiden på nord.no​, eller inne på Canvas.

​​7. Kan jeg fortsatt søke studentbolig? 

Ja, Studentinord behandler søknader om studentboliger fortløpende. Dermed har du mulighet for å søke om studentbolig gjennom hele semesteret. 

8.  Hvordan er det å jobbe ved siden av studiene? ​

Det er ofte fullt​ mulig å kombinere jobb med studier, og mange studenter velger å ha en deltidsjobb. Det er derimot viktig å ha studiene som høyeste prioritet. ​ 

9. Kan jeg oppholde meg i studentboligene med mine nye venner selv om jeg ikke bor der? 

​Ja. Boligene er låst med personlig kode for beboerne, men dersom du kjenner noen som bor i studentboligene kan du fint besøke de og oppholde dere i fellesarealene til boligene. 

10. Bør jeg takke ja til studietilbudet og registrere meg selv om jeg ikke er 100% sikker på om jeg vil studere det jeg kom inn på eller ikke? 

​Ja, det bør du. Du har mulighet for å trekke deg i ettertid. Men vi opplever at mange studenter velger å fortsette studiet når de først har kommet litt inn i pensum og miljøet.​ 

11. Jeg skal studere samlingsbasert, og bare være på universitet noen dager hvert semester. Finnes det et tilbud for kortidsleie?

Ja, Studentinord har mulighet for kor​tidsleie på flere studiesteder. Se ov​ersik​t her

​12. Er det mulig å komme på visning på studentboligene? 

Dessverre er det ikke mulig å komme på visning i studentboligene. Men vi har laget noen videoer som viser deg rundt på de ulike studiestedene og studentboligene. Videoene finner du på Nord universitets YouTube-kanal

13.  Må jeg ta med eget inventar og kjøkkenutstyr til studentboligen? 

På våre nettsider, www.studentinord.no, finner du utfyllende informasjon om hver enkelt bolig. Der kan du se størrelsen på boligen, hvorvidt den er møblert og samtidig se bilder av de ulike boligtypene. På nettsiden finner du også vår Bolig-FAQ som har svar på de fleste spørsmål knyttet til studentboliger ved Nord Universitet. ​ 

14.  Hvordan er det med fritidsaktiviteter utenfor studiene? 

Det er mye å finne på utenom studiene. Nord universitet har mange ulike foreninger og organisasjoner som jobber for å aktivisere og tilrettelegge for aktivitet utenfor skolebenken. Les mer om tilbudene under studentlivsidene til de ulike studiestedene​

15. Jeg står på venteliste på et studie, når kan jeg forvente å få svar? ​

Dette er vanskelig å svare på. Svar til personer på venteliste sendes ut fortløpende.  Suppleringsopptaket til Samordna Opptak vil gå ca. 29. juli, og du kan forvente å få svar på ventelisten rundt da.