Alle vant "Forsker Battle 2016"

"Gull" til ny forskning på flekksteinbit. "Sølv" til ny forskning på gruvedrift.

Stipendiatene Helene Rønquist Knutsen, Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) og Frode Bjørgo, Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) trakk de lengste stråene blant åtte finalistene i den første konkurransen om beste forskningsformidling ved Nord universitet.

Juryen valgte likevel å påskjønne de åtte stipendiatene fra de to fakultetene som deltok i finalen.

Kurs i presentasjonsteknikk

Samlet vant FSV med 61 poeng mot FBA med 56 poeng.

Stipendiatene ved universitetet hadde selv initiativet til tvekampen, og deltakerne fikk et kort kurs i presentsjonsteknikk før de skulle på scenen.

Frode Bjørgo fortalte en velformulert forskerhistorie fra feltarbeidet i den nord-svenske gruvekommunen Pajala.

Brenner for Flekksteinbit. Stipendiat Helene Rønquist Knutsen fikk "gull" i "Forsker Battle 2016".

Helene Rønquist Knutsen presenterte forskningen på flekksteinbit (Anarhichas minor) med tydelig og synlig engasjement.

Helene Rønquist Knutsen og Frode Bjørgo fikk
3 x 6 poeng hver, men juryen anså Knutsens formidling av forskningen om breiflabben som en anelse mer kreativ. Dermed ble det "gull" til Helene.

Juryen for årets «Forsker Battle» besto av rådgiver Sarah K. Evans, rådgiver Irene Andreassen og Ann Christin Norberg.

Fire kriterier

Kriteriene var:

• Kreativitet
• Fremstillingsmåte
• Forståelig språk
• Presentasjon på maks. 4 minutter

Omkring 120 møtte til «Forsker Battle 2016» i Stormen bibliotek i Bodø.  Kveldens konferansier var førstelektor Bård Borch Michalsen, Universitetet i Tromsø.
Stipendiatene etter finalen (øverst, fra venstre):  Helene Rønquist Knutsen, FBA, Frode Bjørgo, FSV, Bisnu Maya Adhikiri, FSV, Asan Mohideen, FBA, Peter Schulze, FBA, William Hatchett, FBA,  Anne Kamilla Lund, FSV og Julia Olsen, FSV.

Se også  Humørfylt og energisk forskerbatalje (kvalifisering)