Magnus ble hekta på Australia

Magnus Fjeller (24 år) er hekta på å studere i Australia etter at han møtte representant for James Cook University  i Bodø nylig.

Magnus Fjeller: Møtte Woendi Hampton.

Magnus har en bachelor i idrett fra Nord universitet, og han synes James Cook University virker veldig forlokkende.

Nylig var han i samtaler med universitetets representant, Woendi Hampton, som var på rekrutteringsstur til Nord universitet i Bodø.

Hun hadde tatt oppstilling i vrimleområdet med informasjon om studietilbudet ved James Cook. Men det er ingen tvil om at land og klima, samt eksotiske dyrearter og natur for øvrig er et enormt trekkplaster på oss nordboere.

Andre muligheter for friluftsliv

Magnus er i alle fall hekta og kan allerede slå fast:
- Mest sannsynlig blir det Australia for meg.
- Australia byr på helt andre og veldig spennende muligheter for å dyrke mine største interesser i livet, som er idrett og friluftsliv. Australia er jo totalt forskjellig. Et studieår der vil gi meg helt andre perspektiver, mener Magnus.

Kontrastene er åpenbart store fra Nordland og Nord-Trøndelag til campusene ved James Cook University, som går under betegnelsen tropiske campuser, sier Woendi.

- Vår hovedcampus ligger i Townsville. Der har vi over 13000 studenter, derav 1700 internasjonale.

På rekrutteringstokt: Woendi Hampton

Universitetet har også campus i Cairns, ved foten av regnskogkledde fjell, med over 4000 studenter. Vi har også campus i Singapore, sier Woendi.

Townsville er Australias største tropiske by, omgitt av strender og øyer.  Cairns kan for eksempel vise til attraksjoner og aktiviteter som dykking på Great Barrier Reef og utforsking av regnskogen.

Hjelp fra internasjonalt kontor

De fleste utvekslingsstudenter fra Nord universitet drar til Russland, Tyskland, USA og Israel, viser tall fra 2015.

Studenter som vil reise ut finner først fram til aktuelle land og skoler eller nettverk som de ønsker å dra på utveksling til.

Deretter kontakter de Internasjonalt kontor for informasjon og bistand i prosessen. Fakultetet må godkjenne det faget en ønsker å studere i utlandet.

Nord universitet
- Utvekslingsavtaler med 204 institusjoner over hele verden