Avtale om Blått bygg signert med Statsbygg

Nord universitet og Statsbygg signerte tirsdag avtale om nybygg for en storsatsing på marin forskning og utdanning i Bodø. Byggestart for Blått bygg skjer allerede til sommeren.

​​​​​– Nå er vi i gang! Dette er helt fantastisk, sier rektor Hanne Solheim Hansen, som signerte avtalen med representanter for Statsbygg, sektordirektør Kjetil Lehn og eiendomssjef June de Badts.

Blått bygg er på ca. 8400 kvadratmeter. Nybygget skal huse nye og avanserte laboratorier, forelesningssaler og kontorer for Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Det skal stå ferdig om to år.

Blått bygg er beregnet å koste ca. 550 millioner kroner. Husleien blir 35 millioner kroner i året, opplyste Kjetil Lehn i Statsbygg.

Enorm guts i Bodø

Dette var for øvrig det siste offisielle oppdraget for Lehn, som har fulgt utviklingen over flere år, fra den spede starten med sykepleierutdanning og lærerutdanning i byen til de nye byggene på campus på Mørkved i Bodø.

Signerte avtale: Fra venstre: Rektor Hanne Solheim Hansen, eiendomssjef June de Badts og sektordirektør Kjetil Lehn, begge Statsbygg. Foto: Svein-Arnt Eriksen.

Det har vært en fantastisk artig reise å få samarbeide med dyktige og inspirerende pådrivere for Høgskolen i Bodø og senere universitetsbyggingen i Bodø. Det er en enorm guts her! sier Lehn, som blir pensjonist i mai.

Fylkesråd for plan og næring i Nordland fylkeskommune, Linda Haukland, kom med gratulasjoner til Nord universitet.

Med Blått bygg fortsetter Nord universitet å utvikle utdanning og forskning godt forankret i det behovet som arbeids- og næringslivet har i nord, sa Haukland.

Frigjør arealer til helseutdanningene

​Når Blått bygg er realisert, frigjøres 1600 kvadratmeter på campus i Bodø til helseutdanningene ved Nord universitet. Fylkesråden berømmet også dette, og trakk fram hva nye, moderne lokaler har å si for at studentene skal trives.
Hilsen fra Nordland fylkeskommune: Fylkesråd for plan og og næring: Linda Haukland. Foto: Svein-Arnt Eriksen.

Prorektor for Forskning og utvikling, Ketil Eiane trakk fram at Blått bygg er helt nødvendig.

Den satsningen som gjøres på Nord nå er nødvendig for å videreføre kunnskapsbyggingen innen det marine feltet, både regionalt og nasjonalt, sa Eiane.

Nord universitet ser satsinga på Blått bygg i sammenheng med nytt forskningsfartøy, fortsatte Eiane.

​ Sammen med at Nord får tilgang til det nye kystforskningsfartøyet «Prinsesse Ingrid Alexandra» blir det nå lagt til rette for at fagmiljøet ved Nord kan videreutvikles i en forsknings- og undervisningsinfrastruktur av ypperste klasse, sa Eiane.

FF Prinsesse Ingrid Alexandra skal for øvrig døpes i Bodø om ca. ett år, den 14. april 2023.