– Blir bedre ledere med master i kunnskapsledelse

Etter 977 dager er Vegard Lilleler og Ulrikka Eklund i mål med sin master i kunnskapsledelse. – Det har gjort meg mer reflektert og gitt meg mye ny kunnskap, sier Lilleler.

Bjørnar Leknes (tekst/foto)

​Vegard Lilleler (45) kommer fra Melhus i Trøndelag, og arbeider som produksjonsleder i TINE. En jobb han har hatt i over 25 år.

Nylig fikk han beviset på at han har fullført sin masterutdanning i kunnskapsledelse ved Nord universitet.

– Jeg kommer jo fra en solid arbeidsplass. Sånn sett har studiet vært en bekreftelse på mye av det jeg har lært i TINE. Men med denne masteren håper jeg å kunne bidra med enda mer styrke under temaet lederskap og bli en enda bedre leder for de ansatte.

Erfaringsbasert utdanning

Klikk her for å endre bildet
– Velkommen tilbake: – Jeg håper dere har hatt ei fantastisk tid og at dere bruker hverandre også fremover. Og at dere minnes Nord-tida med glede, sa dekan Hanne Thommesen ved Fakultet for samfunnsvitenskap.

Sammen med over 30 andre kandidater (se video av hele kullet nederst i artikkelen) fra hele landet ble Lilleler nylig hedret med vitnemål, roser og gode ord ved Nord universitet i Levanger. En lang reise er med det over, en reise på nøyaktig 23 450 timer siden de møttes første gang.

– Denne utdanningen har gitt meg en tryggere plattform å stå på, mer akademisk tenkning og flere perspektiver på hvordan jeg ser på saker.

Det sier Ulrikka Eklund (53) fra Stockholm, som er den eneste utenfor landets grenser i MKL-kullet. Eklund jobber som likestillingskonsulent i Sverige og er også gründeren bak det digitale verktøyet Go Equal.

– Jeg hadde behov for mer kompetanse rundt lederskap og knowledge management. Og siden vi ikke har slike erfaringsbaserte utdanninger i Sverige, søkte jeg på denne masterutdanningen i kunnskapsledelse. Her kombineres erfaring og teori, noe jeg synes er bra, sier Eklund.

Veldig mange som fullfører

Klikk her for å endre bildet
En stor dag: – Å ta en slik masterutdanning er krevende. Vi er råimponerte over at så mange klarer det, sier Hege Eggen Børve og Robert Bye, førsteamanuenser ved Fakultet for samfunnsvitenskap.

Dette er det aller første MKL-kullet Nord universitet uteksaminerer selv på egen studieplan, etter at studiet tidligere har vært gjennomført i samarbeid med CBS i Danmark. Studieprogramansvarlig Robert Bye er glad for de gode tilbakemeldingene de får fra studentene, og forteller at studiet kan vise til høy gjennomføringsgrad.

– Vi har alltid hatt en gjennomstrømming på 85–90 prosent, så også i år, sier Bye, og legger til at denne masterutdanningen passer for folk som vil utvikle sin egen forståelse av kunnskap, kunnskapsutvikling og ledelse. Målsettingen med studiet er å utdanne reflekterte praktikere.

– Den passer for de som er på utkikk etter å få nye perspektiver å forstå egen virksomhet og organisasjoner gjennom. Vi opplever dessuten at ganske mange bytter jobb i løpet av eller etter endt studium – slik sett er det også rett å si at studiet passer for ambisiøse folk som har behov for faglig påfyll, sier han.

Gir faglig tyngde

Klikk her for å endre bildet
En lang reise: rådgiver Levi Malm Pettersen tror masterutdanningen vil åpne mange nye dører fremover.

Levi Malm Pettersen (50) fra Drammen er rådgiver i videregående skole, og anbefaler også utdanningen på det varmeste.

– De som ser seg selv som ledere og har lyst på lederutvikling, både i offentlig og privat sektor, har nytte av dette. Jeg har lært masse og føler at denne masteren gir meg både pondus og faglig tyngde.

PS: Master i kunnskapsledelse har søknadsfrist 15. november 2018

Bjørnar Leknes (tekst/foto)

Kunnskapsledelse

Som leder i en kunnskapsorganisasjon må du kunne jobbe med strategi, innovasjon og utvikling. Vår samlingsbaserte master har som mål å gjøre deg til en handlekraftig praktiker i kunnskapssamfunnet.

Les mer om vår mastergradsutdanning i kunnskapsledelse her.