Dyrepleier Hanne ble fascinert av naturen i nord

Hanne Martinsen (25) fra Karmøy har svært gode minner fra studietiden ved Nord universitet i Bodø, der hun ble utdannet som dyrepleier.

Klikk her for å endre bildet

Navn: Hanne Martinsen
Alder: 25
Jobb: Lærer i dyrehelse ved Stend videregående skole i Bergen
Studerte: Dyrepleie​


Myk pels: Hanne Martinsen liker å kose med chinchillaen Houdini. Foto: Aina H. W. Malja​.​​

Naturen fascinerte Hanne mens hun var student i Bodø. Nordlyset kunne hun se rett utenfor stuevinduet. Lyset i mørketida er sparsomt, men det er der i sterke røde og blå fargetoner. 

– Det var helt fantastiske nattehimler på vinteren, minnes Hanne.  

Alt dette har Hanne med seg i bagasjen, samt en bachelorgrad i dyrepleie fra Nord universitet. 
​​​
Hanne vil absolutt anbefale å ta denne utdanninga ved Nord universitet, og hun  trekker fram fagmiljøet, samt studentlivet nordpå. 

– En topp jobb

– Å være dyrepleier er helt topp om en liker å jobbe med små dyr. Studiet gir deg god kompetanse. Det er bare to utdanninger i Norge i dyrepleie, og jeg ville i dag ha valgt Bodø framfor Oslo. Storbyen blir for masete, mener Hanne. 

Hun syntes teorien var nyttig, og studiet har gode praksisperioder. Etter praksisen var det gode samtaler med kullet om opplevelsen, forteller Hanne.  

– Det er i praksisperioden en får en oppleve det virkelige stellet og omsorgen for dyr, mener hun. 

Skilpadder og slanger

Klikk her for å endre bildet
Menneskets nest beste venn: Skilpadder er blant de absolutte favorittdyrene til Hanne. Foto: Aina H.W. Malja.
​​Blant Hannes absolutte favoritter er skilpadder og slanger. I dag er hun lærer i dyrehelse ved Stend videregående skole i Bergen.

I jobben underviser Hanne om smådyr. På skolen er det en egen smådyravdeling som inneholder alle de vanligste smådyrene, samt fugler, fisker, virvelløse dyr og reptiler som er tillatt i Norge. 

– Blant alle disse, så er favorittene skilpadder, slanger og chinchilla, men jeg er veldig glad i de andre dyrene også, sier Hanne.  

– Chinchilla-pelsen er aldeles skjønn og myk, og god å klappe på. Det er også fascinerende å se hvor gode de er på sosialisering gjennom riktig håndtering og trening, med stort fokus på dyrevelferd. 

–​ Men hva er greia med slanger? 

– De krever ekstra oppmerksomhet. Ikke mange har slanger som kjæledyr, men i ulike yrker som elevene kan ende opp i, er det viktig å ha kunnskap om dem. Det er viktig å kunne håndtere dem på en trygg måte for både menneske og slange, mener Hanne.  

Tilbake til oppholdet i Bodø trekker Hanne også fram at det var nyttig å lære om livet nordpå. Hun fikk seg også mange studievenner, og noen av dem skal hun besøke i sommer. 

–​ Jeg møter ofte folk som ikke har vært nord for Bergen, og da synes jeg det er synd de ikke har opplevd det vakre landet vårt lenger nord, Hanne. 

101 dalmatinere

​Om Hanne ikke er direkte inspirert av Disneyklassikeren «Hundre og en dalmatinere»​, så har hun anskaffet dalmatineren Loke. Ifølge Hanne har den alene energien til alle de hundre dalmatinerne til sammen.  

–​ Og spreke Loke liker godt å trene med meg, sier Hanne, som på fritiden er glad i å fotografere. 

- Det blir, ikke overraskende, mest dyr- og naturbilder, sier hun. 

I Fana ved Bergen, der Hanne nå bor, er det gode muligheter for fine naturbilder med små klynger med skog her og der, og det er ikke langt til sentrum og byfjellene i Bergen. 

Vokste opp med dyr 

At Hanne skulle bli dyrepleier var både en tilfeldighet, men kanskje også «ment to be».

– Vi hadde hund og smågnagere hjemme i Karmøy. Og jeg har vært mye i stall med hester. Egentlig har jeg hatt dyr rundt meg hele livet. 

Men det var likevel litt tilfeldig at det ble studier i dyrepleie for Hanne. 

– Jeg hadde ikke hørt om det yrket før. Det var veterinær det ble snakket om. Men så rett før studiestart fikk jeg høre om dyrepleie og da leste jeg meg opp på det. Da skjønte jeg at det var noe for meg. Særlig det at en får jobbe med små dyr.

–​ Du kan gi mye omsorg, og følge med på dyrenes utvikling fra de kommer inn på klinikken. Det er veldig givende, avslutter Hanne.
Bli kjent med flere av våre alumner her >>​

Bachelor i dyrepleie 


Studiepoeng     ​​180

Type studium    Bachelorgrad​​

Studieform        Heltid​

Språk  Norsk

Politiattest  Nei​​

Studiested  Bodø​

Fakultet  Fakultet for biovitenskap og akvakultur

 Les mer om studiet​​​