En løpetur med Ellie er det som skal til

Når sosionom Hilde Kristin Rynesli (35) fra Melbu er ferdig med en arbeidsdag som barnevernkonsulent, er det lite som topper turer med Ellie.

I dag er tospannet på tur på badestranda Herjsanvollan, i naturskjønne Melbu på Hadseløya. Noen tåkeskyer er på vei inn over idyllen, men det har ikke noe å si. For det er sommer og livet er best ute, mener Hilde.

– Det er lite som klarner hodet bedre etter endt arbeidsdag enn en lett joggetur på stranda, sier Hilde. Ellie ser også ut til å nyte tilværelsen. 

Ellers er det fjellturer som står høyest i kurs for Hilde og Ellie. Favoritten på Hadseløya er Sæterfjellet som strekker seg 570 meter over havet.

Hilde har tatt sin bachelor i sosialt arbeid ved Nord universitet, studiested Vesterålen på Stokmarknes. Det er en utdanning hun gjerne anbefaler andre å ta. 

Ville valgt det samme i dag

Hilde er så fornøyd med studiet at om hun var 20 år i dag, ville hun valgt samme utdanning. 

– Sosionomutdanningen er ganske bredspektret. Du lærer mye om både barnevern, norsk samfunn, flerkulturell forståelse, rus, psykiatri og psykologi. 

– Utdanningen har gitt meg god innsikt i flere tema som er relevant i min jobb da jeg treffer på mange forskjellige mennesker, med variert bakgrunn og ulike utfordringer.


Liker å lære: Hilde Kristin Rynesli søker ny kunnskap og vil gjøre en forskjell i jobben som barnevernkonsulent. Fotos: Svein-Arnt Eriksen.

– Det beste med jobben som barnevernskonsulent er at den er så variert, sier Hilde. Hun trekker særlig fram det å få være tett på mennesker. 

– Jeg liker tanken på det å kunne utgjøre en forskjell for mennesker, og så er det så spennende, for alle er forskjellige. I løpet av en arbeidsdag må jeg skifte mellom mange typer kunnskap. Du må gi litt av deg selv. Det er til tider tøft, men jeg føler også at jeg selv utvikler meg som menneske, sier hun.

Sikter seg inn mot en mastergrad

Hilde husker studietiden på Stokmarknes med glede, og kanskje særlig det at hun rett etter første samling oppdaget at hun var gravid.

– Ja, jeg fikk faktisk mitt andre barn da jeg gikk på studiet. Det viste seg at å kombinere studiet med familieliv gikk fint, og heldigvis var det ei stille og rolig frøken som stort sett lå i vogna og sov, sier Hilde. 

Ellers likte hun godt sosialt samvær med andre studenter og arbeid i grupper.  

Hilde har vært ganske flittig etter dette, med to videreutdanninger i emnene kollegaveiledning og vurdering av barnets beste. Men det stopper ikke der. Nå går hun med planer om å ta en masterutdanning i barnevern. 

–​ Er det sånn at du stadig vil lære noe nytt? 

–​ Ja, det tenker jeg. Det er alltid nye ting jeg kan lære, og så er det mye fokus på behovet for økt kompetanse i barnevernet, sier Hilde.  ​
Sosialt arbeid, sosionom​


Studiepoeng     180

Type studium    Bachelorgrad​​​

Studieform        H​​eltid​

Språk  Norsk

Politiattest  Ja​

Studiested  Bodø og Levanger​

Fakultet  Fakultet fo​r samfunnsvitenskap​

Les mer om studiet