Endelig tilbake med Åpen bukt

Etter to års pandemipause er Forskningsdagenes Åpen bukt tilbake. Forberedelsen til det som blir en innholdsrik dag for hele familien pågår nå for fullt.

​​​- Dette er første Åpen bukt siden 2019. Det gjør at vi alle på Fakultet for biovitenskap og akvakultur gleder oss ekstra. De ansatte er i sving om dagen for å forberede over 20 forskjellige aktiviteter, forteller forskningsstasjonsleder Jens Alexander Kristensen ved Mørkvedbukta forskningsstasjon – stedet for Åpen bukt i år – som så mange år tidligere.

Pandemipausen gjør at de ansatte nærmest har stått i kø for å kunne bidra for å gjøre denne store familiedagen til en innholdsrik dag.

- Vi skal vise fram steinbit, laks, rognkjeks – fiskefôr og ingredienser. Det blir disseksjon av fisk – og vi skal vise fram et fjernstyrt undervannskamera. De som kommer hit får også se sebrafisk, snegle, stingsild og mye mer. Også tilapia – en eksotisk fiskeart, forteller Kristensen.

Åpen bukt arrangeres søndag 2. oktober klokken 11 – 15!

Nord universitet har en mengde samarbeidspartnere med på laget.

- Vi har samarbeid med ulike aktører og både interne og eksterne utstillere. Blant andre kommer Labora, Salmon Center, Salten Aqua, Artic Seafood Group. Dykkerklubben stiller også opp. De har hentet opp sluker fra Saltstraumen som de selger.

Åpen bukt betyr aktiviteter for hele familien i hele bukta! Fra inngangsområdet og helt ned til brygga.

Det blir ikke bare mye å se, høre og gjøre – det blir også flere konkurransen med fine premier!

Takket være Innstranda idrettslag blir det også kafé med både mat og drikke. Så sett av datoen!