Fem tidligere Nord-studenter på samme scene

Jungelboken
Fem av skuespillerne som nå reiser Norge rundt med «Jungelboken» for Riksteatret er utdannet ved Nord universitet.

​- Det er veldig gøy å arbeide med folk jeg kjenner. Det har gjort meg trygg i arbeidet med forestillingen, dette er min første jobb på et institusjonsteater, sier Julia Küster.

Hun gikk ut fra skuespillerutdanninga ved Nord universitet våren 2017 og spiller nå i «Jungelboken» for Riksteatret.

I alt er det sju skuespillere i forestillingen, fem av dem er utdannet ved Nord universitet.

- Jeg tror det handler mye om hva vi har med oss fra skolen, egenskaper som folk setter pris på og har lyst til å ha med i produksjonene sine. Jeg tror mye handler om arbeidsmoral, stå-på-vilje og en umiddelbar inngang til arbeidet, sier skuespiller Lars Halvor Andreassen, som også var ferdigutdanna i 2017 og som nå spiller Mowgli.

Skuespillere jungelboken
Nord-utdannede skuespillere på samme scene (f.v.): Eigil Solberg Smørås, Sebastian Skytterud Myers, Lars Halvor Andreassen, Julia Küster og Patrick Hilmar Ingvaldsen spiller alle i «Jungelboken». Foto: Ole Johan Ramfjord.

Mange forestillinger

«Jungelboken» er en familiemusikal produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret.

Den hadde premiere på Lillehammer i februar, og da Nord møtte skuespillerne hadde de spilt forestillingen 63 ganger.

- Nå har vi vært på tur ganske lenge, og vi har mange forestillinger foran oss. Det er en ny erfaring, hvordan skal man holde seg frisk og hvordan skal man holde seg i gang, forteller Julia Küster.

Hvordan er det å levere som skuespiller i den sammen forestillingen, kveld etter kveld?

- Det er jo en utfordring, og det varierer fra dag til dag. Noen ganger må jeg ta den gode oppvarminga for meg selv, andre dager kan det være nok å gå rundt og tulle fram til starten av forestillingen, sier Lars Halvor Andreassen.

Klikk her for å endre bildet
Etter forestillingen i Verdal fikk dagens teaterstudenter ved skuespillerutdanninga møte de fem skuespillerne. Foto: Ole Johan Ramfjord.

Opplever Norge

«Jungelboken» spilles fra Larvik i sør til Vadsø i nord, ensemblet reiser i buss mellom spillestedene.

- Det å få se landet på denne måten er noe av det jeg har gledet meg mest til med denne turnéen. Hvis det er en busstur på tre timer har jeg ikke lyst til å sove. Jeg ønsker å se utsikten, enten det er Rørosvidda eller Sunnmørsalpene, forteller Andreassen.

 - Jeg vil gjerne se, men jeg sovner så fort i bussen. Men så er det ikke bare bussturen, du kommer deg også til forskjellige steder. Vi hadde nylig en fridag på Røros og nå skal vi lenger nord, der blir det mer natur. Vi gleder oss, sier Julia Küster.


Toppbildet er tatt av Gisle Bjørneby.