Flott start for nye universitetsskoler

Nå er universitetsskolene i gang. Fire skoler i Nordland og Trøndelag skal bidra til en enda bedre lærerutdanning. Først ut i Bodø var Løpsmark skole.

Fire universitetsskoler åpnes i disse dager i Nordland og Trøndelag i et samarbeid med Nord universitet.

De fire utvalgte skolene er Løpsmark skole og Bankgata ungomsskole i Bodø, og i Levanger: Nesheim skole og Ytterøy skole.

Underholdning: Femte klasse ved Løpsmark skole hilste alle med flott sang.

Bedre lærerutdanning og ekstra spennende skolehverdag

Status som universitetsskole betyr samarbeid med Nord universitet med formål å lage en enda bedre lærerutdanning, ifølge studiedirektør Jan-Atle Toska ved Nord universitet, da han hilste til elever og lærere under markeringene i Bodø-skolene.

Først ut var Løpsmark skole i Bodø:

– Gratulere med at Løpsmark skole ble valgt ut. Det heter universitetsskole fordi skolen nå skal samarbeide ekstra mye med universitetet, slik at vi kan lage en enda bedre lærer utdanning, og kanskje også en bedre skole. I dag markerer vi åpninga av to universitetsskoler i Bodø, nemlig Løpsmark skole og Bankgata ungdomsskole.

Flere hundre elever var møtt opp til markeringen ved Løpsmark skole og Bankgata ungdomsskole for å feire. Ved Løpsmark skole åpnet femte klasse med et sangnummer, og på Bankgata ungdomsskole sang og spilte Emma og Frøya for forsamlingen.

Nydelig sang: Frøya (til venstre) og Emma spilte og sang under markeringa ved Bankgata ungdomsskole.

Rektorene Hilde Wiik, Løpsmark skole og Even Ågenes, Bankgata ungdomsskole, sa at de går inn i et samarbeid med Nord universitet med høye forventninger.

Wiik synes det er utrolig spennende

– Jeg tenker at dette gir muligheter for alle. Det er en vinn-vinn situasjon. For oss er det særlig som arena for studentpraksis. Jeg håper vi får være med å velge ut forskningsområdene for studenter i praksis. Det handler ikke bare om det faglige, men også om skolemiljø, relasjonsbygging og kommunikasjon, sier Wiik.

Rektor Ågenes synes det er spennende at skolen får være med å utvikle lærerutdanninga.

– Og så håper jeg på en variert undervisning, sier Ågenes.

Ny status: Rektor Even Ågenes og prosjektansvarlig Bente Pettersen ved Bankgata ungdomsskole.

Undervisningsjef i Bodø kommune, Tore Tverbakk, talte på begge markeringene. Han understreket at målet er å få til gode lærere i Bodø i et samarbeid med Nord universitet. Han oppfordret også elevene til å komme med forslag til hvordan de ønsket seg undervisningen.

Undervisningssjef i Bodø:Tore Tverbakk: Ba elevene delta og si sin mening om hva en god lærer skal være.

Åpninga ved Løpsmark skole: Fra venstre: Undervisningssjef i Bodø, Tore Tverbakk, inspektør Linda Hemmingsen, rektor Hilde Wiik, begge Løpsmark. Fra Nord universitet: studiedirektør Jan-Atle Toska, prosjekleder universitetsskoler i Bodø, Hege Dahl Edvardsen, samt studieleder Gisle Pettersen. For Bodø kommune, leder oppvekst og kultur, Randolv Gryt.