Forlot is og snø, kom glade hjem

– Den beste praksisperioden vi har hatt, sier Nord-studentene Tonje Joakimsen, Kristine Lund Klippenvåg og Birthe Nyheim. De tre lærerstudentene dro til Den norske skolen på Gran Canaria.

Mange av oss drømmer nok om å ta et fireukers avbrekk fra snø og kulde på vinteren.

For grunnskolelærerstudentene Tonje Solhaug Joakimsen, Kristine Lund Klippenvåg og Birthe Nyheim ble drømmen til virkelighet.

Våren 2016 fikk studentene muligheten til å reise til Den norske skolen på Gran Canaria for å gjennomføre sin aller siste praksisperiode i lærerutdanningen.

Valgte praksis i Syden: Tonje Solhaug Joakimsen (til venstre) og Kristine Lund Klippenvåg. Foto: Grethe Elvenes.

– Noen vil kanskje reagere på at dere sendes til Syden for å ta praksis. Hvordan har det vært?

–  Det har vært varmt! Bortsett fra det har det vært en fantastisk praksisperiode. På mange måter har det ikke vært så annerledes fra det vi har vært vant med tidligere. Det har vært hard jobbing og lange dager, så vi har ikke akkurat fått den store sydenferiefølelsen.

– Vi har hatt veldig flinke praksislærere. Det var en kjempebra skole å være på, og det er nok sannsynligvis den beste praksisperioden vi har hatt i løpet av vår utdanning.

– Er det noe dere vil trekke frem som spesielt bra eller spennende?

– Hele opplegget på skolen har vært bra. Flinke lærere som tar kravene til å være praksisskole på alvor.

Colegio Noruego: Den norske skolen på Gran Canaria.

– I tillegg har det vært interessant å se hvordan en norsk skole kan fungere i et land med andre lover enn vi har i Norge. Vi har fått et innblikk i hvordan det spanske barnevernet fungerer, hva som må til hvis man ønsker å ta elevene med på utflukt og mange andre saker hvor kulturen er annerledes enn hjemme.

Tonje, Kristine og Birthe understreker at det på ingen måte har vært et opphold som kan assosieres med sydenferie.

– Klimaet er selvsagt bra, og det er fint å kunne sende ut elevene i friminuttene uten at de må kle på seg masse yttertøy, men det er også godt å komme hjem igjen for å oppleve både nordlyset og gode skiturer. Vi er glade for at vi dro akkurat til Gran Canaria og fikk en fantastisk fin praksis.

I skolegården: lite behov for varme ytterklær i friminuttene på Gran Canaria.

Rådgiver Charlotta Langejan ved Fakultet for lærerutdanning, kunst- og kultrufag forteller at de jobber mye med å tilby lærerstudentene praksis-opphold i utlandet.

– Internasjonalisering er et fokusområde for Nord universitet, ikke minst innenfor lærerutdanningen. Derfor tilbyr vi våre studenter mulighet til å dra utenlands i praksis en gang i løpet av studietiden sin.

Vil du også oppleve mer av verden?

Som student ved Nord universitet har du mange muligheter for å ta deler av utdanningen din i utlandet.

Søknadsfristen for utveksling er 20. januar 2018.

Mer informasjon om hvordan du kan reise ut finner du på våre sider om utveksling.