Gjør et dypdykk i kunnskap

Forskningsdagene 2022 går blått og grønt – og i dybden. Bli med på årets virvelvind av kunnskap.

​Forskningsdagene 2022 arrangeres i Nordland og Trøndelag i tiden 21. september til 3. oktober. Tema for årets Forskningsdagene er Hav.

Fortsatt holder natur og hav på mange hemmeligheter. Forskere gjør alt de kan for å avdekke disse – og fortelle små og store hva de finner.

Så bli med på årets forskningsdager!

Vi blir først tatt med opp i høyden, med arrangementet Innsikt med utsikt: Møt Solveig Salthammer Kolaas i Steinkjer – før vi går ned i det blå dypet.

Det gjør vi ved flere arrangement i både Vesterålen, Bodø og Rana.

Det blå startskuddet går ved Vitensenteret Nordland i Mo i Rana allerede torsdag 22. september. Her får du siste nytt om forskningen innen havtransport, sjøveier og klima- og miljøpåvirkning i arktisk farvann.

Allerede dagen derpå; 23. september, kan du gjøre et grundig dypdykk inn i det faktum at havet blir en stadig viktigere matkilde. Fortsatt er rundt 70 prosent av det som finnes i havet en hemmelighet. Finn ut mer på Stormen bibliotek i Bodø fredag 23. klokken 08-10.

Allerede dagen derpå, lørdag 24. september, kan du fylle opp med kunnskap om Mennesket og havet. Også dette arrangementet skjer på Stormen bibliotek i Bodø. Her får du gjennom 3,5 timer en historisk reise gjennom Norges kyst- og fiskerihistorie fra middelalderen og inn i fremtiden.

Ta deretter turen til Stokmarknes, hvor forskere fra Norsk Polarinstitutt og Havforskningsinstituttet tirsdag 27. september vil forklare hvordan det isdekte havet lengst nord er knyttet sammen med den globale sirkulasjonen i verdenshavene.

Selv om årets tema er Hav, kan du også finne mange andre arrangementer under årets dager. Se vårt program – og finn ditt foretrukne arrangement. God fornøyelse!

Forskningsdagene – hele Norges forskningsfestival

Velkommen til en festival der forskere over hele landet viser frem forskningen sin til folk flest! Det bliver mange forskningstorg, et vell av foredrag, eksperimenter, samtaler, utstillinger og debatter. Du kan prøve ting selv, snakke med forskerne og finne ut av noe eller bare ha det gøy. Noen av arrangementene strømmes. I år arrangeres Forskningsdagene fra 21. september til og med 2. oktober.

Finn din region eller by i arrangementsoversikten, og se hva som skjer der du bor!