Hanne Solheim Hansen blir ny rektor ved Nord universitet

Rektor Hanne Solheim Hansen og styreleder Vigdis Moe Skarstein
På bakgrunn av innstillingsutvalgets innstilling, har styret ved Nord universitet har i dag ansatt Hanne Solheim Hansen (56) som ny rektor. Solheim Hansen har siden januar i år vært konstituert rektor ved universitetet.

Pressemelding

– Jeg er veldig fornøyd med at styret har landet på denne beslutningen. Styret kjenner Solheim Hansen godt gjennom hennes virke som prorektor for utdanning, og hun har i snart et halvt år som konstituert rektor vist seg som svært egnet til å lede universitetet. Vi er trygge på at hun er riktig person til å følge opp dette viktige arbeidet også i årene som kommer, sier Moe Skarstein.

I alt seks personer søkte på rektorstillingen. Hanne Solheim Hansen kan vise til en 24 år lang innholdsrik karriere ved både Høgskolen i Nord-Trøndelag og Nord universitet. Hun har bekledd stillinger som førsteamanuensis, dekan, prorektor, studieleder og konstituert rektor. Nå tar hun fatt på jobben som fast rektor ved universitetet med umiddelbar virkning.

– Jeg er veldig glad for at styret viser med denne tilliten, og jeg er svært motivert for å ta fatt på det spennende arbeidet det er å lede Nord universitet videre.

Om Hanne Solheim Hansen

Hanne Solheim Hansen (56) kan se tilbake på 24 år som ansatt i Nord universitet. Første kapittel ble skrevet i 1995, da hun ble ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). Siden har hun vært både faglærer, dekan, prorektor, studieleder, prorektor for utdanning, konstituert rektor og nå rektor ved Nord universitet.

Hanne Solheim Hansen er født og oppvokst i Nysted på Lolland i Danmark. Hun flyttet til Norge som 23-åring, og bor i dag i Steinkjer.

Pressemelding

Eventuelle spørsmål kan rettes til:

Styret v/styreleder Vigdis Moe Skarstein
Tlf: +46 72 72 88 555