– Har fått ny arbeidsglede

Tjue år etter at hun ble sykepleier, er Gunhild Lersveen på ny student. Nå på master i klinisk sykepleie ved Nord universitet i Bodø.

Tre ganger hvert semester reiser Gunhild Lersveen fra Trøndelag og nordover til Bodø. Noe som ikke trenger å være bare uproblematisk, tatt i betraktning at hun kombinerer studiene med hundre prosent jobb.

– Men jeg har ikke angret i det hele tatt. Jeg har blitt så glad i både byen og landsdelen allerede. Her får du påfyll av alt, sier Gunhild Lein Lersveen fra Verdal.

Behov for faglig påfyll

Gunhild var 50 år da hun tok fatt på masterstudiet høsten 2017, etter å ha blitt oppfordret til å søke av sin arbeidsgiver, Verdal kommune.

– Jeg begynte i ny jobb i 2016, som prosjektleder for Helhetlig pasientforløp i hjemmet (HPH) i Verdal. Dette er en mye mer tjenesteretta jobb enn jeg har hatt tidligere, og jeg kjente raskt på et behov for faglig påfyll, sier hun.

Noe hun nå får rikelig av de kommende årene.

Visste du at

du nå kan gå rett fra en bachelor i sykepleie til master i klinisk sykepleie?

Relatert til egen arbeidshverdag

– Jeg visste ikke hva jeg gikk til, og fikk bakoversveis til å begynne med. Det var blant annet veldig uvant med akademisk skriving.

– Men etter hvert er det blitt lettere å relatere studiene til min egen arbeidspraksis, og jeg opplever at jeg kan dra nytte av det jeg lærer direkte inn i arbeidshverdagen. Det er veldig inspirerende, sier hun.

Hun fremhever den høye fagkompetansen blant foreleserne som et stort pluss. Forelesere som er i stand til å gjøre et krevende stoff både spennende, interessant og forståelig.

Fornyet forståelse for eget fag

– Studiet passer for den som ønsker å forstå sykepleie enda mer. Det gir deg en overordna forståelse, og et helt annet grunnlag for å lese fagstoff.

– På den måten gjør studiet også noe med min egen arbeidsglede. Det er så herlig å få ny kunnskap, se på faget med nye øyne og få ny glød, sier hun.

– Det gjør meg dessuten bedre i stand til å diskutere og reflektere rundt faget sammen med andre.

Master i klinisk sykepleie

Med Master i klinisk sykepleie kan du bidra til å styrke klinisk praksis, faglig utviklingsarbeid og forskning innen ditt interesseområde.

• Samlingsbasert, går over tre år
  • Studiested: Bodø
  • Opptakskrav: bachelorgrad i sykepleie med minst karakteren C

Les mer om vår master i klinisk sykepleie.