Hold deg oppdatert på lokale smitteverntiltak

I Bodø anbefales nå bruk av munnbind i offentlige rom innendørs. Dette gjelder også i universitetets egne lokaler. Også på andre studiesteder kan det være lokale råd og anbefalinger.

​​– Det er nå økende smitte flere steder i landet, og det settes inn strengere lokale smitteverntiltak der det er behov for det, sier Andreas Førde, kommunikasjonssjef ved Nord universitet.

Han viser til at det i Bodø har kommet mye smitte på kort tid, noe som settes i sammenheng med den sørafrikanske varianten av viruset.

Bodø kommune nå har kommet med en anbefaling om å redusere antall kontakter og bruke munnbind i offentlige rom innendørs. Anbefalingen om munnbind gjelder blant annet i butikker, på offentlig transport, i privatbil med andre enn nærmeste familie – og innendørs på universitetets lokaler i Bodø.

Klikk her for å endre bildet
Lokale innstramminger. Kommunikasjonssjef Andreas Førde ber studenter og ansatte om å holde seg oppdatert og følge lokale smittevernråd.

Sjekk hva som gjelder i din kommune

– Vi ber alle studenter og ansatte om å holde seg oppdatert på lokale råd, anbefalinger og forskrifter som gjelder i den kommunen man oppholder seg i eller planlegger å dra til.

Mer informasjon finner du på kommunens nettside, som du også kan gå til via Helsenorges oversikt.​