Navnekonkurranse: Hva skal vårt nye kystforskningsfartøy hete?

Er du en kreativ sjel med interesse for navn og båter?

​​​
Klikk her for å endre bildet
Hva skal båten hete? Nord universitet og Havforskningsinstitutttet får snart et nytt kystforskningsfartøy. Men hva skal båten hete? Kanskje blir det ditt navneforslag som går helt til topps. Illustrasjon: LMG Marine​ / Hege Vatne Arntsen​.
​​Nå er byggingen av et nytt kystforskningsfartøy nord i gang. Fartøyet får hjemmehavn i Tromsø, og skal være et sambruk mellom Havforskningsinstituttet (HI) og Nord universitet. Men hva skal barnet hete?

HI og Nord universitet skal sammen finne et godt navn til det nye fartøyet. Derfor kjører vi i gang en intern navnekonkurranse. Ved Nord universitet blir ansatte og studenter invitert til å delta.

– Både hos HI og Nord universitet håper vi folk har lyst til å bli med på konkurransen, og sende oss sine beste forslag, sier rederisjef ved HI Inge André Utåker.

– Sammen med Blått bygg​ vil det nye kystforskningsfartøyet være grunnlaget for en ny epoke for marin forskning ved Nord universitet. Det er derfor viktig at navnet på det nye fartøyet står i stil med disse ambisjonene, sier rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet, som også ser fram til kreative forslag fra studentene.

Åpent for alle gode forslag

Santa Maria, Beagle eller Boaty McBoatface. Hva kan et skip egentlig ha som navn? Det har rederisjefen ved HI noen tanker om.

– Et godt skipsnavn signaliserer gjerne trygghet og tradisjon, og i denne sammenheng gjerne også vitenskap og hav, sier Utåker.

– Det er en fordel om navnet er lett å uttale, men det vil ikke legges noen sterke kriterier til grunn for navnevalget. Det er helt åpent for å sende inn gode ideer, legger han til.

Vinneren vil bli invitert til dåpen av det nye kystforskningsfartøyet, og så vanker det en liten tilleggspremie.

Juryen velger vinneren

Juryen som skal kåre det beste navnet består av havforskningsdirektør Sissel Rogne, rederisjef ved HI Inge André Utåker og rektor Hanne S. Hansen ved Nord universitet.

Juryen får tilsendt alle navneforslagene som kommer inn fra både HI og Nord universitet.

– Vi oppfordrer også alle til å skrive en helt kort begrunnelse for navneforslaget i skjemaet som sendes inn, sier Ut​åker.

Sånn gjør du for å delta i konkurransen:

• ​​Send inn navneforslag og en eventuell begrunnelse på mail til bjornar.o.leknes@nord.no - merk mailen "Navnekonkurranse"
  • Frist: 1.september​ 2021

Fakta om det nye kystforskningsfartøyet:

​​​Fartøyet er 35 meter langt og 10 meter bredt
Fart: ca 10 knop

Fartøyet skal operere langs kysten av Nord-Norge og blir utstyrt med topp moderne utstyr for forskning. Blant annet: laboratorium, CT-hangar, akustikksenter og operasjonsrom.​