Jubler foran åpning av Samfunnet i Bodø

Samfunnet i Bodø åpner 7. februar etter en omfattende ansiktsløftning. – Vi gleder oss. Dette blir det beste aktivitetshuset for studenter i Bodø, sier Lars Jakob Hegge og Anders Drangeid.

Stort engasjement: Studentene har vist stor interesse foran relansering av studenthuset i Bodø, sier studentleder i Bodø, Anders Drangeid og studentleder i Nord universitet, Lars Jacob Hegge. Foto:Svein-Arnt Eriksen.

Vi møtte studentleder Lars Jacob Hegge og lokal studentleder i Bodø, Anders Drangeid, nå rett før det hele braker løs.

I storsalen står fortsatt de nye sofaene på paller. Huset er strippet for gammelt «rask», og klar for nye møbler og pynt på veggene.

– Både kroa, lillesalen og storsalen skal framstå i ny drakt. Samfunnet i Bodø skal bli både billigst og best.

– Drømmen er et hus som syder av aktivitet både på dagtid, kveldstid og for ikke å si nattetid. Engasjementet er stort, nå skaper vi det nye Samfunnet i Bodø, sier Lars Jacob og Anders.

De snakker varmt om en lunere kro, nye sofaer i lillesalen og flere sitteplasser i storsalen, bordtennisbord, kort sagt et nytt konsept for farger og interiør, samt godt renhold.

– Dette skal bli et møtested det skal være naturlig å benytte på dagtid, mellom forelesningene og på fritida, sier Lars Jacob. Nøkkelen for å få dette til er i minst like stor grad studentengasjement.

Satser på dugnad og frivillighet

– Vi håper på opp i mot hundre frivillige studenter i Bodø. Dugnad og frivillighet er nødvendig, sier Lars Jacob og Anders.

Her blir det liv: Fra venstre: Lokal studentleder i Bodø, Anders Drangeid, Håkon Jacobsen Breivik, nestleder Prostud, Andrea C. Nordvik, nestleder Nugla, Simen Nørstebø, Leder Prostud og studentleder Lars Jacob Hegge. Foto: Svein-Arnt Eriksen.

Involvering av studenter har vært viktig hele tiden, det er en forutsetning for deltakelse, mener de to. Et eksempel er navnekonkurransen blant studentene, som altså valgte Samfunnet i Bodø med klar overvekt.

– Det er et godt navn, med forankring både i historien og i bygget, sier Anders.

Eies av studentene

Det er på plass en prosjektorganisasjon med ti medlemmer, som tar hovedansvaret nå i starten. Her er de fire studentforeningene i Bodø aktive medspillere.

Studentene eier Samfunnet i Bodø, og får stor formell og praktisk innflytelse på alt som skal skje i huset som skal fylles med variert aktivitet.

– Hvorfor er et velfungerende studentersamfunn viktig i Bodø?

– Det handler om å ha en møteplass for sosiale aktiviteter. Jeg tror at studenter som er sosiale også gjør det bedre faglig. Det går hand i hand, mener Lars Jacob.