Leverte bacheloroppgaven og dro rett til ny jobb

Anna Kumwenda er en av landets første med bachelor i dyrepleie. Jobb var hun sikret i god tid før innlevering av bacheloroppgaven ved Nord universitet.

Fornøyd: Anna Kumwenda fikk seg jobb omtrent samtidig med at hun leverte bacheloroppgaven. Foto: Svein-Arnt Eriksen.

Hun kom fra Asker til Nord universitet i 2015 og tok fatt som student på Norges aller første kull i dyrepleie. Det angrer hun ikke på i dag.

– Vi hadde et utrolig bra miljø, og fagfolk som var endringsvillige og sto på for oss. Vi var det første kullet i Norge, så det er klart at noen fag var mer relevante enn andre. Men kursen ble justert underveis og jeg er alt i alt veldig fornøyd med studiet, forteller Anna.

Hun leverte bacheloroppgaven i mai 2018, og kjørte deretter hjem til Asker. I Oslo ventet jobb som dyrepleier på en stor klinikk med vel 30 ansatte. Det viste seg at tittelen dyrepleier var en god jobbgaranti.

– Jeg var inne til fem intervju og fikk jobbtilbud på fire av dem, sier hun og legger til: Det hjelper også å være utadvendt, og pågående, oppsummerer Anna.

Hun startet ganske umiddelbart i jobben, som er svært allsidig, forteller hun.

– En dyrepleier må kunne ganske mye. Fra å assistere ved inngrep på dyr, til kundebehandling og renhold og laboratoriearbeid, sier Anna.

Avslutningsfest for populært studium

God stemning: Avslutningsfest for bachelorstudenter i dyrepleie. Foto: Trine Åsheim Bernhardsen.

Bachelor i dyrepleie er et av Nord universitets mest populære studium. At studentene også er ettertraktet på jobbmarkedet bekreftes av studieprogramansvarlig Hege Meldal.

– Jobbmarkedet er veldig bra for de som har utdanning som dyrepleier, som det er mangel på her i landet. Jeg tror det er ganske enkelt for nyutdannede å få seg jobb. Det er ikke sikkert alle får jobb akkurat der de ønsker med en gang, men om en er litt mobil er det null problem, sier Meldal.

Les mer om: