Nettmøte med Nord-søkere fikk stor respons

Chat-team svarte over 600 deltakere om studieåret 2020-2021.

​​​​​​​Spørsmålsdeltakere stilte i overkant av 250 spørsmål om timeplaner, pensumlister, studentboliger, avstander, transport og fadderperioden.

Det er første året at Nord universitetet arrangerer nettmøte for potensielle studenter.

Responsen var veldig god. Over 600 deltakere var med på nettmøtet.

- Jeg vil si at nettmøtet var en udelt suksess, sier kommunikasjonsleder Tor Dybdal-Holthe.

Klikk her for å endre bildet

Fikk mange studiespørsmål. Fra venstre (øverst, med klokken) seniorrådgiver Synnøve Dalmo Tollåli, Fakultet for samfunnsvitenskap, rådgiver Ellinor Ida Jenssen Kirkfjell, Handelshøgskolen, masterstudent Lars Østbyhaug, Handelshøgskolen, seniorrådgiver Ole Evjen, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, rådgiver Katrine Bruvold, Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag, boligkonsulent Anne Mari Holundmo Barstad, Studentinord, boligkonsulent Monica Jotun, Studentinord og rådgiver Mats Pedersen, Fakultet for biovitenskap og akvakultur (Skjermfoto: Nord universitet).

Utvidet som følge av stor interes​se
Chat-møtet ble arrangert torsdag 21. juli i etterkant av at universitetet sendte tilbud om studieplass til kvalifiserte søkere for studiestart i høst.

- Nettmøtet startet kl. 13.00 og skulle egentlig vare frem til kl.14, men det ble utvidet med en halv annen ​time på grunn av den store interessen, sier førstekonsulent Espen Kvikstad i universitetets kommunikasjonsavdeling.

Studentorganisasjonen i Bodø, Studentinord og Politihøgskolen, avd. Bodø samarbeider om Velkomsten ​som er en service til nye studenter.

- Vi ønsker å vise i praksis at vi legger stor vekt på at studentene våre skal føle seg velkomne og trives som studenter hos oss, sier Dybdal-Holthe.

Klikk her for å endre bildet

Velkomsten svarer. Nord universitets digitale kanaler betjenes hele året. Før studiestarten er det ekstra bemanning. Fra venstre, masterstudent Lars Østbyhaug, Siviløkonomiutdanningen, Handelshøgskolen (HHN), Andrea Danielsen (i midten) er bachelorstudent i dyrepleie ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur og Karoline Wik Amundsen,som er uteksaminert som siviløkonom ved HHN  i mai i år (foto: Espen Kvikstad).

- Velkomsten i Bodø består av to team som tar imot studentene på flyplassen, og ett team som svarer på henvendelser via telefon og digitale kanaler. Digital-teamet består av tre erfarne Nord-studenter som kan svare på spørsmål alle dager i uken, sier Espen Kvikstad.

Effektivt nettmøte om universitetsstudier

Seniorrådgiver Per-Stian Ekroll sier nettmøtet ble arrangert fordi universitetet vet det er særlig mange spørsmål nå under koronaen, og at universitetet ville møte usikkerheten gjennom tydelig informasjon og dialog​.

- Vår erfaring er at dette nettmøtet en effektiv kommunikasjonsform, og vi ønsker å arrangere lignende nettmøter i fremtiden, sier Ekroll.

Ifølge Norsk Telegrambyrå har over 150 000 personer søkt om 58 513 studieplasser gjennom Samordna opptak i år. Fristen for å takke ja til studieplass er fredag 24. juli kl. 24.00.